>

novosti logo

U Kozaperovici pretučen i opljačkan povratnik

‘Odmah na vratima su mi rekli da su policajci i da otvorim,a čim sam ih pustio u kuću, tražili su novac. Kada sam im rekao da nemam ništa, počeli su me udarati šakama po glavi’, svjedoči 59-godišnji Milan Radić

Milana Radića (59), povratnika iz Kozaperovice, desetak kilometara jugoistočno od Gline, u četvrtak su pretukli i opljačkali za sada nepoznati počinitelji. Tri dana ranije, u ponedjeljak, Radića je posjetio nepoznati muškarac, predstavivši se kao djelatnik policije. Ispitivao ga je o njegovom imovinskom statusu i novčanim primanjima.

- U početku sam povjerovao da je zaista riječ o policajcu u civilu, ali kada me je pitao koliko imam novca u kući, postao mi je sumnjiv. Zatražio sam da mi pokaže policijsku značku, ali je on to odbio učiniti. Rekao mi je da ću morati ići s njim u policiju, tamo dati izjavu i potpisati je. Potom je rekao da mora nazvati kolege, izašao je u dvorište i glumio da s nekim razgovara. Tada sam bio siguran da je prevarant jer u mom dvorištu nema signala. Rekao mi je da pričekam policiju i otišao – posvjedočio nam je Milan Radić.

Radić je odmah potražio mjesto gdje ima signal i nazvao policiju u Sisku, odakle su ga uputili da se obrati glinskoj policijskoj stanici. Odmah je otišao u Glinu, a policajci su mu rekli da nitko od njihovih kolega nije bio na tom području. Savjetovali su mu da ode kući, da bude na oprezu, da se zaključa i nikako ne izlazi van.

- U kući sam bio zaključan sve do četvrtka, a onda su me oko 10 sati ujutro posjetila dva nepoznata muškarca. Odmah na vratima su rekli da su policajci i da otvorim. Čim sam ih pustio u kuću, tražili su novac. Kada sam im rekao da nemam ništa, počeli su me udarati šakama po glavi i srušili su me na pod. Potom su me podigli i naredili da ih odvedem na mjesto gdje držim novac. Uplašio sam se da će me ubiti pa sam ih odveo na kat u sobu i dao im 440 kuna, sve što sam imao u kući. Odmah su izjurili van, a prije toga su mi uzeli mobitel i bacili ga negdje u šikaru – potvrdio je Radić.

Milan Radić je potom otišao do prvih susjeda, nazvao policiju koja je ubrzo stigla i odvela ga u sisačku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše povrede. Od Natalije Mezak-Dolenčić, glasnogovornice Policijske uprave Sisačko-moslavačke, doznali smo da su izvidi u tijeku i da policija sve čini kako bi otkrila razbojnike.

1/1