Novosti

Kronika

17 дaнa, 2.800 килoмeтaрa

Aвaнтуристичкa бициклистичкa eкспeдициja сa Пaлa прeшлa 2800 килoмeтaрa и стиглa у Moскву кaкo би сe пoклoнилa Русиjи и њeнoм нaрoду

0fxosh8s6nenpz0w47j1admm90h

Paljanski biciklisti na Crvenom trgu u Moskvi (foto Miroslav Klačar)

Kao što su akteri poduhvata najavili, tročlana ekipa Biciklističkog i planinarskog kluba ‘Javorina’ sa Pala, koju čine Miroslav Klačar, Dražan Kusmuk i Vuk Soković, stigla je 23. jula u Moskvu i time uspešno završila biciklističku ekspediciju pod nazivom ‘Hvala i slava Rusiji 2019’.

Podsetimo, biciklisti su se na zahtevni put do glavnog grada Ruske Federacije, dug 2.800 kilometara, uputili 6. jula ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama kako bi izrazili zahvalnost ruskom narodu za pomoć koju je pružao i pruža Srbima.

Biciklirajući dnevno po 150 kilometara, paljanski biciklisti prošli su preko Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske, Litvanije, Letonije i Rusije. U Moskvu su stigli bez ikakvih problema tokom putovanja kroz sedam zemalja, a putovanje su im najviše otežavale jake kiše kao i izrazito visoke temperature, ali vođeni motivom putovanja, sve su hrabro izdržali.

Biciklisti su nakon dolaska u Moskvu istakli da su zahvalni svima koji su im pomogli u realizaciji puta, a veliku zahvalnost duguju Gradskoj upravi grada Istočno Sarajevo, opštini Pale, Olimpijskom centru ‘Jahorina’ i mnogim sponzorima iz Pala i Istočnog Sarajeva. Njihovo putovanje biciklima do Moskve organizovano je uz pomoć Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, i šefa Predstavništva Duška Petrovića, grada Istočno Sarajevo i opštine Pale. Klačar, Kusmuk i Soković iz Moskve se vraćaju avionom, što im niko imajući u vidu zahtevnost njihovog pothvata, neće zameriti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više