Novosti

Kronika

25. Дaни културe

Свeчaнo oтвoрeњe трaдициoнaлних Дaнa културe Србa истoчнe Слaвoниje, Бaрaњe и зaпaднoг Срeмa oдржaнo je 14. мaja у Eтнoлoшкoм цeнтру бaрaњскe бaштинe у Бeлoм Maнaстиру

Large 5

Nastup tamburaškog orkestra Vučedolski zvuci i Živojina Jergića

U organizaciji regionalnog odbora SKD Prosvjeta, započela je manifestacija 25. Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. Reč je o jednoj od najznačajnijih manifestacija koja se održava pod okriljem SKD Prosvjeta, a ujedno je najveća i najznačajnija na istoku Republike Hrvatske zato što je koncipirana tako da prikaže sve ono što je stvarano unutar pododbora. Svečano otvaranje održano je 14. maja u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, a u istom terminu biće održani i svi ostali programi. U kolažnom programu učestvovali su tamburaški orkestar Vučedolski zvuci iz Vukovara i solista Živojin Jergić, pesnik Milenko Vasiljević-Čiko iz osječkog pododbora SKD Prosvjeta, dečija pevačka grupa VSPD Javor Javorčići iz Vukovara, veroučitelj Srđan Banda iz folklornog ansambla Čuvari tradicije baranjskih Srba iz Belog Manastira te narodni orkestar Ansambla narodnih igara SKD Prosvjeta iz Vukovara i solist Milisav Petković.

Nakon Belog Manastira, 15. maja pododbor Osijek bio je domaćin pesničke večeri, a do kraja manifestacije, 20. maja predstaviće se recitatori u vatrogasnom domu u Jagodnjaku, 27. maja literarci u biblioteci SKD Prosvjeta podobor Borovo, 28. i 29. maja u prostorijama KUD-a Sloga Vukovar biće održana likovna kolonija, dramsko veče zakazano je za 3. jun u Domu kulture u Markušici dok će smotra folklora biti održana 4. juna u Pačetinu na letnjoj pozornici Doma kulture. Svečano zatvaranje sledi 5. juna u Srpskom domu u Vukovaru.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više