Novosti

Kronika

‘Жeљин’ aс из слaвних врeмeнa

Стeвицa Koсaнoвић (1952 - 2016.) биo je кoшaркaш кaрлoвaчкoг клубa кaдa сe oвaj нaтjeцao у нajjaчoj YУ кoнкурeнциjи

Mlxsnm2pmeixyqrss6k9fqgly58

Stevica Kosanović s bratom Brankom (foto KAportal)

U 64. godini života u Zadru je iznenada od srčanog udara umro Stevica Kosanović (1952 - 2016.), poznati nekadašnji igrač košarkaškog kluba Željezničar iz Karlovca, iz njegovih najboljih prvoligaških dana za vrijeme Jugoslavije.

Prvotimac Želje bio je 1966. do 1972. kada sa roditeljima odlazi u Beograd i igračku karijeru nastavlja u OKK Beograd. Bio je poznat kao izuzetno nadaren igrač, pa je tako u avgustu 1969. nastupio i za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije u Ateni na Balkanskom kupu.

- Stevica je bi iznad svega inteligentan košarkaš koji je svoj talent i inteligenciju znao u cijelosti primijeniti i provesti na samom terenu na utakmicama. Specijalnost su mu bili kontranapadi. Odlično smo se slagali u igri i bili odličan bekovski par. Kao junior se ubrzo nametnuo treneru seniorske momčadi pa je vrlo rano počeo igrati za sprvoligaški tim Željezničara, rekao nam je Stevičin suigrač Slobodan Krivokuća-Rodo. I brat Vlada je igrao košarku, ali nije dostigao Stevičinu uspješnost. U ondašnjim anketama Karlovačkog tjednika Stevica Kosanović između 1969. i 1971. bio je biran među najuspješnije sportaše. Nakon prestanka košarkaške karijere završio je Fakultet za fizičku kulturu, oženio se Zadrankom i 80-tih godina prošlog vijeka se iz Beograda preselio u Zadar gdje je radio kao profesor fizičke kulture u školi. Sahranjen je u Zadru u ponedjeljak 8. avgusta.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više