Novosti

Kronika

‘Причa нe зaвршaвa избoрoм трojицe зaступникa’

Пoстизбoрни прeгoвoри нeћe бити лaки, aли ми ћeмo устрajaти нa свojим зaхтjeвимa у кoрист мaњинa, истaкнуo je Mилoрaд Пупoвaц нa скупу у Дрeжници

Ykmiuec807hikiqo9xcdv5dream

Kandidati na izbornoj listi SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević 6. septembra predstavili su se biračima u Drežnici. U neformalnoj atmosferi lokalnog doma kulture dvojicu je kandidata predstavio Dejan Mihajlović, načelnik općine Krnjak i povjerenik županijske organizacije SDSS-a Karlovačke županije.

- Iako imam bliske prijatelje iz Drežnice, a u svom sam radu rješavao probleme mnogih Drežničana, do sada u nju nisam dolazio - rekao je Milošević, govoreći o svom dosadašnjem radu na sudu, u SNV-u, gdje je pružao besplatnu pravnu pomoć, i na mjestu pomoćnika ministra uprave. Po riječima Milorada Pupovca, SDSS ne vodi kampanju kao velike stranke.

- Za nas je to prilika da obiđemo srpske sredine u Hrvatskoj i upoznamo se s problemima njihovih stanovnika - kazao je Pupovac, dodajući da se priča ne završava izborom trojice zastupnika Sabor, već jačanjem organizacija i institucija srpske zajednice u njihovim sredinama.

- Želja za učešćem u normalizaciji stanja i želja za učešćem u odlučivanju dva su osnovna razloga zašto smo u kampanji - rekao je, podsjetivši na učestalost i snagu poluratne retorike u društvu, zbog čaga su i diplomatski predstavnici evropskih zemalja i SAD-a izrazili zabrinutost.

- Ovo je prvi put da HDZ u s novim rukovodstvom u svojoj kampanji ne napada Srbe, za razliku od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji se svojim izjavama nastoji dodvoriti desnici - rekao je Pupovac.

- Kad završe izbori nastojat ćemo prvo postići sporazum s ostalim zastupnicima manjina čime bismo stvorili grupu koja će biti važna u određivanju saborske većine, ali i u izglasavanju odluka u Saboru. Pregovori s SDP-om i HDZ-om neće biti laki, ali mi ćemo ustrajati na svojim zahtjevima u korist manjina - istaknuo je Pupovac.

On i Milošević odgovarali su na pitanja mještana od kojih su se mnoga ticala zemljišnih knjiga koje su stavljene izvan snage, čime se krši pravo vlasništva Drežničana nad nekretninama, a s druge strane omogućava državi ili nekim trećim stranama da se uknjižuju na njihove posjede. Obojica su se složila da se s rješavanjem tog pitanja krene čim završi izborni proces, a bilo je riječi i o sredstvima za konačno dovršenje mjesne crkve i drugim, lokalnim temama.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više