Novosti

Kronika

Topla zima na Kordunu

Još jedna humanitarna akcija Srpskog narodnog vijeća: SNV je donirao drva za ogrjev četirima povratničkim domaćinstvima, a dopremio ih je predsjednik Boris Milošević

Jspt48bnt3cuyclskmtjgotmsc0

Milan Vrga i Boris Milošević

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević prošle subote je zajedno s načelnikom općine Vrginmost Milanom Vrgom obišao četiri povratnička domaćinstva na području te općine i uručio porodicama donaciju u ogrjevu za zimu.

- Iako je zima u punom zamahu, ova vrsta pomoći je bila neophodna sa obzirom da se radi o starijim ljudima sa malim prihodima, nedovoljnima za dostojanstven život, koji nisu imali dovoljno ogrjeva da se griju cijelu zimu. Pomoć u drvima stigla je u nedjelju u još dva domaćinstva na području Krnjaka. Kupnju, nabavu i prijevoz drva do povratničkih domaćinstava organiziralo je Srpsko narodno vijeće - izjavio je Boris Milošević.

Vrga i on su obišli porodicu Pavla Samardžije koji živi s majkom od 90 godina i jedva je pokretna. Njihovo domaćinstvo je ostalo praktički bez drva i pomoć u nečemu toliko osnovnom za život, puno im znači. Navikli su da se snalaze, ali sad će prebroditi zimu bez štednje i razmišljanja, u toplom domu na čemu su beskrajno zahvalni.

Slično razmišlja Smiljka Crevar. Ona živi sama s bolesnim sinom i koju polako napušta snaga obzirom da će ove godine napuniti 80 godina života. Sretna je i zahvalna što je se netko sjetio, obišao i pomogao. Dragomir Rakas se vratio iz dugogodišnjeg izbjeglištva u Vrginmost tek prije mjesec dana. Nema nikakvih prihoda ni zaliha za iole normalan život. Sve što ima su novi hrvatski dokumenti. Rekao je da mu je pomoć važna i na njoj je zahvalan SNV-u jer sad ne mora razmišljati o tome kako će se grijati na svoj stari štednjak na drva koji je u raspadu. Nada se ipak da će unatoč dobi od 58 godina ubrzo naći neki posao i da će moći živjeti od svog rada.

Stanica Šušnjar iz Slavskog Polja sa svojih 86 godina se dobro drži. Imala je već nešto drva, a SNV-ova pomoć će joj pomoći da bezbrižno prezimi i dočeka na ljeto još jedan rođendan, kako je rekla.

Boris Milošević kaže da je nevjerovatno da koliko god ljudi žive u teškim životnim uvjetima, životni optimizam ih ne napušta i bore se s onim što im je na raspolaganju. Drago mu je da će domaćinstvima koja su obiđena olakšati da dočekaju kraj zime i to u toplome.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više