Novosti

Kronika

Aктивнo трoмjeсeчje

Сjeдницa ВСНM-a Kaрлoвaчкe жупaниje: У прoтeклoм трoмjeсeчнoм пeриoду je извршeнo пeтнaeстaк aктивнoсти, мeђу њимa кoмeмoрaциja у Гoрњoj Tрeбињи

Large 1

VSNM Karlovačke županije

U Ogulinu je održana 9. sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije. Usvojeni su izvještaj o radu i financijskom poslovanju u prošloj 2020. godini. Ti izvještaji su jednoglasno prihvaćeni. Ispunjene su sve zakonske obaveze prema Karlovačkoj županiji kao financijeru.

U proteklom tromjesečnom periodu je izvršeno petnaestak aktivnosti, među njima komemoracija u Gornjoj Trebinji. Obilježen je Međunarodni Dan žena. Kada su financije u pitanju treba reći da su lani pripadnici srpske manjine Karlovačke županije dobili manje novaca od planiranih i to zbog pandemije. Konačna odluka će biti donijeta na sjednici Županijske skupštine kada se bude govorilo o rebalansu proračuna Karlovačke županije.

Govorilo se i o aktivnostima čitave srpske zajednice u prošloj godini. Bez obzira na sve tih je aktivnosti bilo dosta - sudjelovanje na brojnim komemoracijama i obilježavanjima formiranja brojnih partizanskih jedinica na Kordunu. U diskusiji su vijećnici iznosili probleme sa svog terena, a to se odnosilo na asfaltiranje cesta i nerazvrstanih puteva kao u Svojiču kod Perjasice. Govorilo se i o šteti nastaloj u potresom pogođenim područjima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više