>

novosti logo

Kronika Kronika

Aleksandar Šuka - mali poljoprivrednik

22. poljoprivredni sajam ‘Dan travnjaka’ u Koprivnici: Na Bambino kupu najviše je bio zapažen dječak iz Male Rijeke kod Koprivnice

Na sajmišnom prostoru u Koprivnici, u sklopu 22. Dana travnjaka, 6. maja, održan je tradicionalni 11. Bambino kup. Na tom podravskom poljoprivrednom sajmu učestvovalo je sveukupno 17 mladih uzgajivača stoke koji su predstavili svoju telad.

Od mladih poljoprivrednika stočara, na Bambino kupu najviše je bio zapažen nastup Aleksandra Šuke iz Male Rijeke kod Koprivnice. On i njegov otac Jovo na koprivničkom sajmu, u narodnoj nošnji predstavili su svoje poljoprivredno gospodarstvo. Aleksandar je kao mladi uzgajivač tom prilikom dobio nagrade sponzora te medalju za učestvovanje na sajmu.

- Bavimo se poljoprivredom niz godina. Naš OPG Šuka poznat je po uzgoju stoke i proizvodnji mlijeka. Za sada prosječno po kravi proizvodimo 7.500 litara mlijeka. Imamo sveukupno 40 goveda, od toga je 24 krava simentalki. Sin Aleksandar koji ide u 6. razred Osnovne škole Rasinja, kao i ostatak porodice, pomažu u radu OPG-a. Ponosan sam na njega i njegov uspjeh na ovome Bambino kupu – rekao je Jovo Šuka.

Osim Aleksandra Šuke, na 11. Bambino kupu učestvovalo je još sedamnaestoro djece, mladih uzgajivača stoke. Zaslužene medalje i pakete sponzora dobili su također Aleksandrovi prijatelji Branko i Andreja Radmilović iz Velikih Grabičana.

Djecu, roditelje i brojne okupljene, pozdravili su zamjenik župana i predsjednik Organizacijskoga odbora Dani travnjaka Darko Sobota, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije dr. sc. Nataša Pintić Pukec te predstojnica Područnog ureda Hrvatske poljoprivredne agencije u Koprivnici Tatjana Horvat.

- Bambino kup pravi je primjer želje i volje mladih generacija za bavljenje poljoprivredom – rekao je Darko Sobota koji je zahvalio sponzorima te Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji na podršci.

1/2