Novosti

Kronika

Aнтифaшизaм у шкoлaмa

Oдржaнa je гoдишњa скупштинa Удружeњa aнтифaшистичких бoрaцa и aнтифaшистa Грaдa Koпривницe. Прикaзaн je дoкумeнтaрни филм ‘Oд Дaницe дo Aушвицa’

L4de1gvr23ptksyobuzya184pdv

Održana je godišnja skupština Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice (UABA). Na njoj su prisustvovali članovi koprivničkog, križevačkog i rasinjskog udruženja te predstavnici Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Prikazan je dokumentarni film ‘Od Danice do Aušvica’, nastao na prošlogodišnjem putovanju koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta ‘Vlak sjećanja 2019.’, osmišljenog od koprivničkog profesora Zorana Pintarića i višeg kustosa Muzeja grada Koprivnice Dražena Ernečića.

Rade Prosenjak, predsjednik UABA Grada Koprivnice, naročitu pažnju posvetio je redovitom održavanju antifašističkih jubileja i uspješnoj suradnji s drugim antifašističkim udruženjima. Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž (nezavisna) je ukazala na nužnost stalnog afirmiranja antifašizma kroz javne ustanove, posebice škole, te izrazila zadovoljstvo što su mladi uključeni u antifašističke aktivnosti.

- Tema antifašizma je jako važna u ovome trenutku te ne bi trebala biti samo usputno spominjana u sklopu građanskog odgoja ili povremeno obrađivana na satovima povijesti u školama. Sretna sam zbog činjenice da u našem gradu nije tako jer se u našim školama velikim zalaganjem profesora, nastavnika i učenika, pridaje velika pozornost antifašizmu - kazala je Ostriž.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više