Novosti

Kronika

Aсфaлт дo Имсoвцa

Прojeкт Упрaвe зa цeсту Бjeлoвaрскo-билoгoрскe жупaниje: Рaдoви нa прилaзнoj цeсти дo мjeстa с вeћим диjeлoм стaнoвникa српскe нaциoнaлнoсти, стajaли су 1,4 милиjунa кунa

Bkmvmefyhla9oxq35wbzm2gqnp7

Nova prometnica

Opština Končanica od prošlog tjedna može se pohvaliti novom, moderniziranom cestom. Riječ je o asfaltiranoj cesti u dužini od 1,5 kilometara koja povezuje mjesto Imsovac sa susjednim Kreštelovcem. Radovi na prilaznoj cesti stajali su 1,4 milijuna kuna, a za njihovu realizaciju zaslužni su Županijska uprava za cestu Bjelovarsko-bilogorske županije te zamjenik bjelovarskog župana iz redova srpskog naroda Saša Lukić. Imsovac je mjesto s većim dijelom stanovnika srpske nacionalnosti.

Osim ove, prošlih godina izvedeno je i asfaltiranje prometnice od Imsovca do Brestovca te uvedena vodovodna mreža koju su Imsovčani u svom kraju čekali više desetaka godina. O samoj cesti kao i drugim važnim projektima, nešto više rekao nam je Saša Lukić.

- Ovo je svojevrsna ‘cesta zvana čežnja’ jer mnogi nisu vjerovali da ćemo ikada dočekati ovaj svečani trenutak. To je cesta koja život znači našim sunarodnjacima jer ona povezuje dvije općine, a stanovnici Imsovca upravo gravitiraju općini Dežanovac zbog liječnika, škole i ljekarne. Ovo će olakšati put, učiniti ga ugodnijim i udobnijim. Ono što nam preostaje u narednom periodu je sanacija kolnika kroz samo selo Imsovac koji je u zaista derutnom i lošem stanju. Također, uz podršku općine Končanica, zajedničkim snagama obnovljen je seoski dom kao i uređen okoliš oko samoga objekta - istaknuo je Lukić i dodao kako se do sada u selu Imsovac više godina nije ulagalo u nikakvu infrastrukturu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više