Novosti

Politika

Bakić nova urednica Novog lista

Novi list mijenja glavne urednike brže nego Hajduk trenere. Nakon što je Nenad Hlača od 2014. do 2017. držao tezgu, na toj su se funkciji u godinu i pol izmijenili - Robert Frank, Edi Prodan i Anto Ravlić, da bi na poziciju vršiteljice dužnosti glavne urednice sada došla Slavica Bakić

Zcc5n228wwkmr63epga6af6wlrr

(foto Nel Pavletić/PIXSELL)

Novi list mijenja glavne urednike brže nego Hajduk trenere. Nakon što je Nenad Hlača od 2014. do 2017. godine držao tezgu, na toj su se funkciji u jedva godinu i pol dana izmijenili redom – Robert Frank, Edi Prodan i Anto Ravlić, da bi na poziciju vršiteljice dužnosti glavne urednice sada došla Slavica Bakić, prva žena u povijesti najstarijeg dnevnog lista u Hrvatskoj. Imenovana je na rok od šest mjeseci.

Uobičajene jagme za čelnim mjesto riječkog dnevnika nije bilo. Prema neslužbenim informacijama, Slavica Bakić bila je među rijetkima koji su se željeli primiti posla u teškim vremenima ne samo za Novi list nego za novine općenito. Tiraže padaju svima, a kako doznajemo, dnevna prodaja Novog lista jedva prelazi deset tisuća primjeraka. Slavica Bakić, kako je najavila, nastavit će razvijati portal preko kojeg će čitaocima nuditi informacije, dok će štampano izdanje biti usmjereno prema pričama, analizama i davanju konteksta aktualnim događajima. Pozvala se na tradiciju Frana Supila, koji je novine i osnovao, i Veljka Vičevića koji je, ne ulazeći poput ostalih u nacionalistička kola, devedesetih godina Novom listu omogućio da postane važan izvan regionalnog okvira.

Naši sugovornici slažu se da Novi list proživljava veliku krizu, ali ne toliko uređivanja, koliko upravljanja. Kako je poznato, novine je u vrijeme vladavine dvojca Tomislav KaramarkoTihomir Orešković preuzeo JOJ Media House iz Bratislave, kompanija bliska češko-slovačkom investicijskom fondu J&T koji je imao velike ulagačke planove u Hrvatskoj. S obzirom na to da Novi list od njihovog ulaska u vlasništvo stagnira i da ga novinari i fotoreporteri napuštaju, prstom se upire u direktoricu Ankicu Kruljac, svojevremeno članicu Hrvatskog bloka Ivića Pašalića, koja ne čini dovoljno u svom segmentu posla nego, ocjena je naših sugovornika u Rijeci, pokušava utjecati na uređivačku politiku Novog lista, zbog čega i dolazi do čestih smjena na čelnoj poziciji.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više