>

novosti logo

Kronika Kronika

Bandić pomogao rujevačkim nogometašima

NK Prva partizanska gimnazija primio je kosilicu, tribine i novac - donaciju zagrebačkog gradonačelnika

Skoro sa dna treće županijske lige Sisačko-moslavačke županije, u teškoj financijskoj i kadrovskoj situaciji, nogometni klub Prva partizanska gimnazija Rujevac koji okuplja mlade sa područja Dvora, zavapio je za pomoć. Dobio je ruku podrške od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je klubu donirao 30.000 kuna, zatim tribine sa stotinjak mjesta i kosilicu za stadion. Tom prilikom zagrebački gradonačelnik posjetio je ovo banijsko mjesto zajedno s izvršnim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Damirom Vrbanovićem i glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem. Oni su nogometašima također donirali sportsku torbu s dvije prvoligaške lopte i dvije mreže.

U brojnoj delegaciji koja se kišne septembarske nedjelje uputila put Banije bili su između ostalih Bogdanka Srdić Vulpe, vijećnica Gradske skupštine Zagreba i članica Odbora za nacionalne manjine Zagreba, proslavljeni filmski producent Branko Lustig, jedan od učenika Prve partizanske gimnazije i direktor Srpske opće pravoslavne gimnazije u Zagrebu Slobodan Lalić. Svojim gostima, igrači i uprava rujevačkog kluba iznijeli su svoje iskrene želje za napretkom i prosperitetom kluba, mjesta i općine. Ambicija im ne nedostaje. Žele da se vrate tamo gdje su već bili, u Drugu županijsku ligu, a zatim dalje u društvo županijskih prvoligaša. Kažu, da su to realni planovi koji se mogu ostvariti za tri godine.

Svjesni su da bez igrača, kao ni sa praznom blagajnom nema rezultata. Kako bi riješili kadrovski faktor u klub su doveli osmero novih igrača, a financijsku rupu jednim dijelom začepila je zagrebačka donacija. Osim do sada najveće donacije zagrebačkog gradonačelnika, NK PPG Rujevac donacijama pomagali su još Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije, Vijeće srpske nacionalne manjine općine Dvor, kao i izbjegli i raseljeni Dvorčani u Kanadi i Australiji, dok se iz općinskog proračuna godišnje osigurava 16.000 kuna.

S obzirom da su se prije točno deset godina uspjeli okupiti pod imenom NK Rujevac, a prije sedam godina sa ponosom vratiti i nekadašnji naziv Prva partizanska gimnazija, i pod tim zvučnim nazivom opstati, vjerujemo da će im se njihovi planovi, utakmicu za utakmicom, i ostvariti, što im je poželio i zagrebački gradonačelnik.

No, ono što je bitnije od plasmana, jeste da se sa nogometnim klubom živi i razvijaju Rujevac i okolina, da klub okuplja djecu i omladinu u tom dijelu Banije u jednom zdravom, sportskom i društvenom okruženju.