>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Jovan Nedić

Baranjci u Bačkoj

Belomanastirska Udruga roditelja i djece Pčelice sudjelovala na ‘Markovdanskim susretima dece i pesnika’, festivalu koji okuplja pjesnička, muzička i slikarska imena iz bivše Jugoslavije

U naselju Panonija kod Bačke Topole, udruženje ‘Panonski dečiji grad’ već jedanaestu godinu zaredom organizuje ‘Markovdanske susrete dece i pesnika’, festival koji okuplja najpoznatija pjesnička, muzička i slikarska imena s prostora bivše Jugoslavije. Taj festival omogućava djeci da kroz razne kreativne škole pokažu svoj talent i da ga javno prezentuju. Posebnost festivala je multietičnost, multikulturalnost i zbližavanje učenika drugih jezičnih područja i entiteta. Ove godine festival je održan od 10. do 12. maja pod nazivom ‘Na krilima detinjstva’.

- Na Markovdanskim susretima u Panoniji bilo je oko dvije hiljade djece. Mi smo učestvovali već šesti put i za to smo dobili zahvalnicu. Bio je to divan dan u prirodi, pun susreta, recitacija, glume i pjevanja. Učesnika je bilo iz čitavog regiona: Srbije, Makedonije, Bosne – kaže Ljubica Kresić-Stanković, jedna od odraslih članica ‘Pčelica’.

1/1