>

novosti logo

Kronika Kronika

Baranjski sportski portal

Pokrenut prve stranice posvećene sportu u Slavoniji i Baranji: Za samo dva tjedna koliko postoji, portal je već zabilježio blizu 30.000 posjeta ljubitelja sporta

Nakon što je u knjizi ‘Nogometni klub Borac Kneževi Vinogradi – od osnutka 1919. do 2012. godine’ ukoričio historiju baranjskog fudbalskog kluba čija je tradicija duga preko osam desetljeća, sportski novinar Marko Zdunić iz Kneževih Vinograda otišao je korak dalje i pokrenuo sportski web portal. Portal www.baranjski-nogomet.eu posvećen je najpopularnijoj, najsporednijoj stvari na svetu. U prvoj objavi Zdunić, koji je ujedno glavni i odgovorni urednik, napisao je: ‘prva profesionalna portal stranica je prva takve vrste ne samo u Baranji već i u Slavoniji, a jedna od rijetkih i u Hrvatskoj.’ U kratkom vremenu koliko portal postoji na njemu je već osvanulo preko dvadesetak tekstova koji su, na zadovoljstvo vlasnika portala, pobudili veliko zanimanje posetilaca.

- Do sada je portal zabilježio blizu 30.000 posjeta što me zadovoljava. Kad budu krenule lige i natjecanja u svim sportovima vjerujem da će posjeta biti barem četiri do pet puta više. Nastojat ću subotom i nedjeljom pratiti najmanje pet događaja što je u 45 tjedana negdje 220 događaja, rekao je Zdunić.

Poznavajući ovog sportskog zanesenjaka, posve smo sigurni da će portal baranjski-nogomet biti jedan od najposećenijih jer sport u Baranji ima iznimno dugu tradiciju. S obzirom da je fudbal najpopularniji sport na svetu, a samim tim i u Baranji, razumljivo je da će Zdunić u najvećoj meri pratiti upravo taj sport, ali to nikako ne znači da će ljubitelji drugih sportova ostati uskraćeni za najvažnije informacije. Svestan da fizički neće moći pratiti baš sve sportove, a u Baranji ih je čak 22, Zdunić poziva ljubitelje sporta na saradnju. tako da mu putem portala ili usmeno dostavljaju informacije o svim značajnijim susretima tim više jer se dešava da se, zbog ne oglašavanja, za iste sazna prekasno. Ukoliko se poslože sve kockice, i portal prepoznaju i sponzori, Zdunićeva želja je da u dogledno vreme zaposli još barem dvoje do troje sportskih novinara.

U novinarskoj karijeri Marko Zdunić je pisao o atletici (sportu kojim se i sam bavio, trčanje na srednje i duge pruge) za sarajevsko Oslobođenje i Večernje novine, a nešto kasnije pisao je i o vodenim sportovima za zagrebački Vjesnik. Bio je dopisnik Sportskih novosti iz Baranje, autor sportskih priloga i voditelj sportskih emisija na nekoliko lokalnih radio stanica.

1/1