Novosti

Kultura

Бaскeт у Лaзaмa

У oргaнизaциjи НK Видoр у Срeмским Лaзaмa oдржaн je први Бaскeт турнир 3 прoтив 3, кojи je oкупиo двaнaeст eкипa

Large informator  basket

Otvorenje turnira

U organizaciji NK Vidor iz Sremskih Laza, u tom mestu Opštine Stari Jankovci, 29. juna je održan prvi turnir u košarci 3 protiv 3 igrača, na kojem je učestvovalo 12 ekipa. Turnir je bio humanitarnog karaktera, odnosno od sredstava prikupljenih kotizacijom biće kupljena sportska oprema koju će da koriste deca iz Sremskih Laza, Orolika, Jankovaca i Banovaca, rekao je tokom otvaranja turnira zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić.

- Turnir je značajan ne samo za meštane Laza nego i cele Opštine jer predstavlja jedan novi sadržaj na tom području - rekao je Jeremić, zahvalivši se organizatorima na dobroj organizaciji, uz želju da turnir postane tradicionalan. Podršku organizatoru dali su Opština Stari Jankovci, opština Negoslavci, Vukovarsko-sremska županija te županijsko Veće srpske nacionalne manjine. Jeremić je podsetio na dobru saradnju srpske zajednice sa predstavnicima Opštine Stari Jankovci.

- Školsko igralište, na kojem se igra turnir u potpunosti je sanirano, postavljen je i novi koš, to će da omogući održavanje različitih sportskih i drugih sadržaja, a ostaće u trajnom vlasništvu mladih u Sremskim Lazama - rekao je Jeremić.

Zamenik župana iz reda srpske zajednice u nekoliko je navrata sa predstavnicima manjinskog veća održao sastanke sa čelnicima Opštine, kako bi usaglasili smernice podjednakog razvoja svih mesta, sa naglaskom na one sredine u kojim su pripadnici srpske zajednice u većini. Rezultovali su određenim aktivnostima, čiji je prvenstveni cilj zadržati mlađu populaciju na ovom području, pružajući im, između ostalog, što kvalitetniji društveni život.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više