Novosti

Kultura

Beogradski Hamlet u Zagrebu

Modernizirana verzija Shakespearovog najslavnijeg komada u režiji Aleksandra Popovskog podijelila je mišljenja prepunog gledališta Hrvatskog narodnog kazališta

Jbkths6h4igmglwk4cghw5z0sx6

Veliki aplauz dobili su Nebojša Glogovac i Vlasta Velisavljević (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda gostovala je u utorak, 10. siječnja, s predstavom ‘Hamlet’ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Karata nije bilo ni za lijek danima uoči izvedbe, ali je modernizirana verzija Shakespearovog najslavnijeg komada u režiji Aleksandra Popovskog podosta podijelila mišljenja prepunog gledališta. Nakon ovacija koje je beogradski ‘Hamlet’ doživio u Ljubljani prije mjesec dana, te uz činjenicu da je u matičnoj kući ova predstava rasprodana tjednima unaprijed, ovaj rezervirani doček u hrvatskoj metropoli govori, kako o ćudljivoj naravi teatra kao medija, tako i o kronično konzervativnoj publici zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta.

Ipak, na kraju predstave veliki aplauz dobio je Nebojša Glogovac, koji je tumačio naslovnu ulogu, i Vlasta Velisavljević, koji u dobi od 91 godine tumači lik duha Hamletova oca. Beogradski ‘Hamlet’ krajem aprila gostuje u Beču, a početkom maja dolazi u Rijeku na Festival malih scena.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više