>

novosti logo

Piše Igor Lasić

Bežanija iz brodogradilišta

U Uljaniku i 3. maju početkom ove godine bilo je zaposleno gotovo 4.500 ljudi, a danas ih je preostalo nešto više od 3.300

Kroniku propasti Uljanika, a s njim u vezi i 3. maja, nastavljamo vijestima o prekidu štrajka i povratku većine radnika pulskog škvera na posao. Propasti, kažemo, jer se iole uvjerljivo konkretno rješenje za spas još ne nazire na horizontu, tamo prema Italiji, odakle je nakratko bila zasvijetlila eventualna partnerska ruka grupacije Fincantieri.

No pustimo sad Talijane, zadržimo koncentraciju na čisto domaćem kontekstu. U trenutku dok ovo izdanje šaljemo u tiskaru, situaciju s ta dva naša povezana brodogradilišta određuje činjenica, osim prekida štrajka, da radnicima još nije isplaćen veći dio plaće za rujan i listopad, kamoli za studeni, za koji nije na redu ni minimalac. Ministar gospodarstva Darko Horvat najavio je interes dvaju novih potencijalnih kupaca te hrvatske brodograđevne grupe, ali o tome se do konca ove godine također neće znati ništa pouzdano.

U međuvremenu su radnici Uljanika dopustili kooperantima tog škvera da nastave rad na gradnji ranije ugovorenog polarnog kruzera za australskog naručitelja. No pitanje je dokad će potrajati i taj rad, jer se svi relevantni odgovori ponajprije tiču spomenutog problema isplate jesenskih dohodaka svima zaposlenima. S druge strane, njih je sve manje, premda to neće olakšati katastrofalno stanje u Puli i Rijeci, naprotiv. Kao što je poznato, radnici su ih počeli ubrzano napuštati već početkom 2018. godine, u potrazi za aktivnim radnim mjestima u Hrvatskoj i, još više, na zapadu. Dotad je u Uljaniku i 3. maju bilo zaposleno ukupno gotovo četiri i pol tisuće ljudi, a do danas ih je u radnom odnosu preostalo svega nešto više od 3300.

- Nakon prvih mjeseci ove krize ostali smo bez par stotina radnika - rekao nam je Fabrizio Kalčić, predstavnik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku.

- Ali od osmog mjeseca krenulo je ono što slobodno možemo nazvati slobodnim padom - dodao je Kalčić.

U nekontroliranom potonuću koje i dalje traje, dakle, otišlo je još oko tisuću njih, te je riječ o trendu kojem se ne nazire kraj. Boljem raspletu ne pridonosi ni figuriranje Danka Končara kao još uvijek izglednog kupca pulskih i riječkih navoza, znamo li što se o njemu ispostavilo proteklih mjeseci. Pored nove ozbiljne pravosudne i poslovne zavrzlame u koju je upao u Finskoj, naime, Končar i dalje ne pokazuje namjeru da ulaže svoj novac u brodogradnju prvih pet do sedam godina. Sindikati zato iskazuju rastuće nepovjerenje spram njegove ponude, dok im nadu sve manje ulijevaju i novi nadzorni odbor i uprava Uljanika, kao i država.

1/1