Novosti

Kratko & jasno

Biljana Borzan: HDZ-ovci protiv Vlade

Postavlja se pitanje koga HDZ zastupa u Europskom parlamentu, budući da je naša Vlada u Vijeću podržala zakon da žene i muškarci budu jednako plaćeni. Glasanjem protiv toga pokazali su kako im nije važno osigurati građankama i građanima poštenu plaću za njihov rad, kazala je SDP-ova europarlamentarka

Large biljana borzan patrik macek

(foto Patrik Macek/PIXSELL)

Kako komentirate činjenicu da su svi HDZ-ovi europarlamentarci glasali protiv dokumenta usmjerenog tome da žene i muškarci za jednaki rad budu jednako i plaćeni?

Teško mi je to komentirati jer ne vidim nikakvog smisla u takvoj odluci. Postavlja se pitanje koga oni u Europskom parlamentu zastupaju, budući da je naša Vlada u Vijeću podržala taj zakon. Jedno je sigurno, ovim glasanjem su pokazali kako im nije važno osigurati našim građankama i građanima poštenu plaću za njihov rad.

S obzirom, kako kažete, da je Vlada prethodno dala otvorenu podršku takvoj direktivi, a HDZ-ovi zastupnici su glasali protiv nje, ima li HDZ jedinstvenu politiku o rodnoj ravnopravnosti i poklapa li se politika Vlade Andreja Plenkovića s onom koju provode HDZ-ovi europarlamentarci?

Očito ne. Zašto je to tako, morate pitati njih. Meni je neugodno kada me ljudi pitaju zašto hrvatski pučani nisu podržali zakon, premda je veliki dio europskih pučana glasao "za". Uistinu ne znam što im se mota po glavi, ne vjerujem ni da bi njihovi birači podržali ovaj potez.

Koliko je ova Direktiva važna za žene u Hrvatskoj s obzirom da je riječ je o jačanju primjene načela jednakih plaća za jednaki rad i koraku prema usvajanju europskih normi kojom bi vlade država članica bile obavezne da osiguraju mjere za jednako vrednovanje rada oba spola?

Žene u prosjeku odrade dva mjeseca godišnje besplatno u odnosu na svoje muške kolege. Nerijetko se događa da ni ne znaju da im kolega za isti posao prima višu plaću. Ova Direktiva će omogućiti transparentnost na način da će zainteresirani moći tražiti na uvid prosječnu plaću prema spolu za svoje radno mjesto. Takva transparentnost pomoći će u pregovorima oko novog radnog mjesta te u kolektivnim pregovorima. Ukoliko se pokaže da prosjek po spolu nije isti i ne može se opravdati nikakvim faktorima osim razlike u spolu, poslodavac će biti kažnjen. Oni koji ne rade takve razlike se nemaju čega bojati, a oni koji ih rade, moraju naučiti poslovati pošteno.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više