Novosti

Kronika

Bolmanci se osladili

‘Zlatna žena’ organizirala izložbu ručnih radova i kolača: Ukoliko volite kolače, a niste bili u Bolmanu, znajte da ste do iduće godine, propustili nešto stvarno zanimljivo

Qiejcznywefn1n82eae9kwy6cz8

Stol sa kolačima 

Zanimljiva izložba ručnih radova i kolača održana je u bolmanskom Domu kulture, u organizaciji udruge ‘Zlatna žena’. Prema riječima predsjednice ‘Zlatne žene’ Katarine Tomašević, pored vrijednih ‘Bolmankuša’ na izložbi su kao izlagačice ili gošće učestvovale članice jagodnjačke Udruge žena ‘Sretne i spretne’, Udruge umirovljenika Općine Kneževi Vinogradi, Aktiva žena pri SDSS-u u Kneževim Vinogradima, belomanastirskog Srpskog udruženja žena ‘Dukat’, belomanastirske Mirovne grupe Oaza te jagodnjačke Udruge žena Romkinja ‘Romsko srce’; ukupno sedamdesetak osoba.

Svi oni koji su to poslijepodne došli u Bolman mogli su uživati razgledajući ručne radove, ali isto tako i kolače i torte. Razgledajući ručne radove mogli su se uvjeriti u vještinu i količinu uloženog vremena i truda da bi se napravile takve rukotvorine, a kolače i torte – kojih je bilo u izobilju – mogli su i probati, već prema vlastitom ukusu i željama. Naravno, prije degustacije kolača i torti, organizatorice su, po dobrim starim običajima, pripremile hladne nareske za početak. A i oni koji nisu iz tko zna kog razloga htjeli ili smjeli jesti predjelo i kolače, mogli su – kao i svi ostali – uživati u dobroj atmosferi, za koju se na početku pobrinuo sastav ‘HM’, koji čine Hranislava Mesarić glasom i Milan Kliba gitarom, a potom je prisutne svojim pjevanje uz muzičku pratnju s laptopa zabavljao Belomanastirac Josip Farkaš.

I na kraju zaključak: ukoliko volite kolače, a niste bili na izložbi u Bolmanu, znajte da ste propustili nešto stvarno zanimljivo i ukusno. Moći ćete se u to i sami uvjeriti sljedeće godine. Ovo, naime, nije bila prva izložba kolača u Bolmanu u organizaciji ‘Zlatne žene’, a neće biti ni – posljednja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više