Novosti

Kronika

Borovo u duhu humanosti

Četvrta foto-izložba ‘Borovska razglednica’, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo, jedna je u nizu humanitarnih akcija u Borovu povodom novogodišnjih i božićnih praznika

Jw7yvqgun10jlejgiwuyyuglpk5

Održan je i turnir u malom fudbalu 'Borovsko srce 2016.'

Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo organizovalo je 4. foto-izložbu ‘Borovska razglednica’ koja je i ove godine bila humanitarnog karaktera. Na izložbi se dvadeset i dvoje učesnika iz Hrvatske, Srbije, Engleske i Irske predstavilo sa četrdesetak većinom amaterskih fotografija na teme ljudi i događaji, kulturno nasleđe i prirodne lepote Borova. Nekoliko fotografija štampano je na kalendaru borovskog VSNM-a za 2017. godinu.

- Ove godine smo odlučili da prihod od prodaje fotografija i kalendara bude naš simboličan doprinos obnovi pravoslavne crkve u Borovu, rekao je predsednik VSNM-a Dušan Latas.

Izložbi su prisustvovali borovski sveštenici Čedo Lukić i Marko Šukunda zahvalivši na dobroj volji organizatora i meštana da pomognu hram Svetog Stefana, a kojem je ove godine započela generalna obnova. Izložba VSNM-a jedna je u nizu humanitarnih akcija u Borovu povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

U organizaciji Opštine Borovo i Srpskog narodnog foruma održan je 5. humanitarni dvoranski turnir u malom fudbalu ‘Borovsko srce 2016’. na kojem je od kotizacija 15 prijavljenih ekipa i dobrovoljnih priloga građana prikupljeno 4.600 kuna. Prema rečima načelnika Zorana Baćanovića prikupljena sredstva namenjena su za kupovinu kućnih uređaja za socijalno ugrožene porodice iz Borova.

- Pored toga što volimo sport, motiv da se prijavimo bio je humanitarni karakter ovog turnira - kaže Mladen Mitrović, kapiten pobedničke ekipe ‘Terminatori’.

Svoju humanost pokazala je i Opštinska organizacija SDSS-a Borovo. ‘Mali dar za veliki osmeh’ je akcija u okviru koje se prikupljaju darovi za decu koja žive u domaćinstvima slabijeg imovnog stanja i porodicama sa samohranim roditeljima.

- Prikupljamo slatkiše, školski pribor, hranu i higijenske potrepštine. Napravićemo pakete kojima ćemo obradovati stotinjak borovskih mališana čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte poklone - rekao nam je Srđan Jeremić, predsednik borovskog SDSS-a.

Uz ove akcije, Opština Borovo je kao i svake godine podelila više od 500 novogodišnjih paketića za svu decu uključujući i najstarije borovske osnovce. Predstavnici Opštine su s prigodnim darovima tradicionalno posetili Dom za stare i nemoćne ‘Šupica’ u Borovu. Mališani borovskog vrtića i članovi tamburaške sekcije borovskog KUD-a za korisnike ovog doma izveli su i program kako bi im ulepšali praznike.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više