Novosti

Politika

Božidar Simić novi predsjednik VSNM-a Splitsko-dalmatinske županije

Za novog predsjednika iz trećeg pokušaja izabran je Božidar Simić za kojeg je glasalo trinaest vijećnika, dok je protukandidat Marko Tomašević dobio deset glasova

Lgfong630gehsfs1pb836ygnof0

Dušan Stojanac Dijana Knežević i Božidar Simić

Iz trećeg pokušaja, Vijeće srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije, na sjednici održanoj 22. jula, izabralo je predsjednika i zamjenika predsjednika. Novi predsjednik je Božidar Simić za kojeg je glasalo trinaest vijećnika, dok je njegov protukandidat, dosadašnji predsjednik Vijeća Marko Tomašević, osvojio deset glasova. Za zamjenika predsjednika, bez protukandidata, izabran je Dušan Stojanac koji je i do sada bio na toj funkciji.

Izabrani su i delegati za Glavnu skupštinu Srpskog narodnog vijeća: to su Božidar Simić, Dijana Knežević i Dušan Stojanac. Njihovi zamjenici su Zoran Nenadić, Milan Stojić i Vojislav Stojić.

Vijećnici su jednoglasno donijeli formalnu odluku o pristupanju Vijeća SNV-u - nacionalnoj koordinaciji vijeća srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Sporazum će predsjednik VSNM-a Božidar Simić u ime Vijeća potpisati do kraja mjeseca.

Božidar Simić u nekoliko proteklih godina bio je istaknuti član županijskog vijeća. S Filipom Škiljanom autor je knjige o Srbima u Cetinskoj krajini, a sada radi na knjizi o Srbima u Imotskoj krajini koja bi narednih mjeseci trebala biti predstavljena javnosti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više