>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Jovan Nedić

Brdo kolača

Izložba kolača i ručnih radova u Jagodnjaku: Novcem od prodaje slastica zadovoljne su članice udruge žena, koje sad mogu planirati nove projekte

Druga Izložba kolača i ručnih radova, u organizaciji Udruge žena Sretne i spretne, održana je u baranjskom opštinskom središtu Jagodnjaku. Izložba je održana u Etno kući Sanja, a na 42 tacne bilo je izloženo 70 vrsta kolača, torti i ostalih poslastica, koje je pripremilo 25 članica. Posebno atraktivan bio je stol s dekoriranim voćem i desertima u čašama.

- Unutrašnjost etno kuće krasili su ručno rađeni peškiri u koje je utkan trud i rad naših prabaka, baka, majki i svekrva. Željele smo da te peškire na trenutak izvadimo iz ormara i da se, zajedno s prisutnim gostima, podsjetimo na neka davna vremena koja u nama bude lijepa sjećanja. A sve jestivo što se nalazilo na stolovima rezultat je rada naših vrijednih i spretnih članica te nam je drago da su naši gosti uživali u kolačima i prijateljskom druženju – kaže članica Izvršnog odbora Udruge žena Sretne i spretne Slađana Pandur, koja je izložbu i otvorila.

Nakon otvaranja i razgledanja, sve ono što je predstavljeno moglo se i probati. Brojni gosti i predstavnice sličnih baranjskih ženskih i drugih udruga iz Belog Manastira, Bolmana, Duboševice, Kneževih Vinograda, Petlovca i drugih baranjskih mjesta dolazili su cijelog tog nedjeljnog popodneva te bili oduševljeni onim što su vidjeli i probali. Među gostima bile su i članice Udruženja žena Brežanke iz Bačkog Brega u Vojvodini, koje su prethodnog dana učestvovale i u manifestaciji Lipanj u Petlovcu. Izložbu je posjetio i načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević.

Sve izložene slatke delicije mogle su se i kupiti, s tim da se plaćalo donacijama. Na taj je način najveći dio kolača ‘otišao’ s gostima. Doniranim novcem bile su zadovoljne i članice jagodnjačke udruge žena, koje sad mogu planirati nove aktivnosti. Kao i na prvoj izložbi kolača i ručnih radova, održanoj prošle godine, u Jagodnjak su došle i članice Udruge žena Fijolice iz Petlovca, središta susjedne opštine, što je bio svojevrsni revanš jer su dan ranije Jagodnjačanke bile gošće Petlovčankama također na izložbi kolača i ručnih radova, organizovanoj u sklopu manifestacije Lipanj u Petlovcu.

1/1