Novosti

Kronika

Брзa цeстa дo Kлoштрa Вojaкoвaчкoг

Приликoм службeнe пoсjeтe Koпривници, прeдсjeдник Влaдe Aндрej Плeнкoвић нajaвиo je изгрaдњу брзe цeстe кoja би трeбaлa пoвeзaти Koпривницу с Kрижeвцимa тe Зaгрeбoм

5x6avy70d3gctknl0qg1nx9yjqr

Prilikom službene posjete Koprivnici, predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je izgradnju brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. To je jedno od starih krajiških mjesta u kojemu živi miješano hrvatsko-srpsko stanovništvo, a brza cesta trebala bi povezati Koprivnicu s Križevcima te Zagrebom.

- Naš cilj je da se radi i na projektnoj dokumentaciji za nastavak izgradnje prema Koprivnici za što je osigurano četiri milijuna kuna - rekao je Plenković. Plenkovićevu najavu izgradnje brze ceste, pozdravili su i njegovi koprivnički domaćini župan Darko Koren (Mreža) i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić (SDP).

- Veseli nas što je danas odabran izvođač za izgradnju dionice brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, što je investicija od 230 milijuna kuna te bi kroz nekoliko mjeseci mogla započeti gradnja tog dijela prometnice - istaknuo je župan Darko Koren. Još 70-tih godina prošlog stoljeća na istom pravcu bila je u planu izgradnja autoceste koja bi Hrvatsku i prometno spojila s Mađarskom. Međutim, umjesto Križevaca i Koprivnice, autocestu je tada dobio Varaždin.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više