>

novosti logo

Kronika Kronika

Brže do dokumenata

Policijska stanica u Belom Manastiru dobila novu šaltersku salu: Pre obnove prostorije za upravne poslove, namenjene za ishođenje raznih dokumenata, stvarali su se dugi redovi građana

Na zadovoljstvo građana Belog Manastira, Policijska stanica u jedinom baranjskom gradu od 7. avgusta bogatija je za nove šalterske prostorije upravnih poslova koje su primarno namenjene za ishođenje raznih dokumenata. Dosadašnje dve male prostorije, a posebno hol zgrade u kome su se građani okupljali, bio je poprilično neprimeren, jer su se stvarali dugi redovi građana koji su se na dnevnoj bazi po više sati mešali sa policajcima, i tako ih ometali u obavljanju njihovog uobičajenog policijskog posla.

Nove i moderno uređene šalterske prostorije proizašle su iz zajedničke investicije MUP-a Republike Hrvatske i Grada Belog Manastira. Vrednost investicije iznosi 194.000 kuna, u čemu je Grad participirao sa 87.000 kuna. Uz belomanastirskog gradonačelnika Tomislava Roba, i njegovog zamenika Gorana Hesa, otvorenju su prisustvovali, među ostalima, i načelnik PU Osječko-baranjske Milan Baričević, načelnik PP Beli Manastir Predrag Prekodravac.

- Ovdje imamo jedan novi prekrasni prostor koji nam je bitan zbog građana koji su do sada u neadekvatnim uvjetima stajali u redovima. Ljudi su sada konačno dobili lijepo uređen šalterski prostor koji će biti na usluzi svima u efikasnijem obavljanju posla. Grad će i ubuduće podržati ovakve pozitivne akcije koje će biti od koristi našim građanima, i onima koji izvan grada dolaze obaviti uredski posao. Naša podrška će biti vrlo brza i efikasna, što god bude trebalo - rekao je Rob.

Belomanastirski gradonačelnik ujedno je i isprobao efikasnost novih prostorija preuzevši nove registarske pločice jer je stare morao zameniti zbog toga što su bile dosta oštećene. Osim toga, kako je rekao, ovih će dana morati zameniti i vozačku dozvolu.

Načelnik PU Osječko-baranjske Milan Baričević zahvalio se Gradu Belom Manastiru i gradonačelniku na prihvatanju njihove ideje da se reši pitanje novih šalterskih prostorija. Da su nove šalterske prostorije i te kako bile potrebne, Baričević je objasnio brojkama.

- U prvih šest mjeseci ove godine kroz našu policijsku postaju prošlo je preko 24.000 stranaka, toliko je samo urađeno predmeta. Prijave i odjave građana su najbrojnije, njih je bilo preko šest tisuća, zatim je u prometnoj referadi zabilježeno pet tisuća registracija vozila - rekao je Baričević.

Baričević je dodao kako se zbog novih šalterskih prostorija upravnih poslova neće povećavati broj zaposlenika, jer postojeći može u potpunosti zadovoljiti potrebe građana koji gravitiraju ka Policijskoj stanici u Gradu Belom Manastiru.

1/1