>

novosti logo

Piše I.T.

Cijena intervjua

Iako je nedavno pušten uz jamčevinu od sto tisuća kuna, USKOK zahtjeva da se Miro Laco, okrivljenika u aferi Agram, vrati u zatvor za vrijeme trajanja istrage. Naime, USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio takav zahtjev zbog intervjua koji je Laco dao za 'Večernji list'. Laco, kojeg se tereti da je u nekoliko navrata na zahtjeve Milana Bandića i Zdenka Antunovića omogućio korištenje službenih vozila u privatne svrhe i time počinio štetu u iznosu od 18.000 kuna, u intervjuu je kazao kako je spreman ponoviti djela za koja ga se kazneno progoni.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je za 'Index' da  je prijedlog USKOK-a o ponovnom pritvaranju stigao istražnom sudcu, Zdenku Posavcu, i da će on sutra odlučiti o tome.

- Procedura je takva da konačnu odluku donosi sudac istrage, i nije sigurno da će to biti sutra - rekao je Devčić.

Na pitanje o tome postoji li rok do kada bi se odluka mogla donijeti, i hoće li možda stupiti na snagu odmah sutra, kazao je:

- Nije to sad tako hitno da se odmah odlučuje, rok je koliki sudac odredi da je primjeren, to može biti za dva dana, a može i za petnaest. Zakonskog roka jednostavno nema.

1/1