>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Čitateljica Novosti donirala igračke petrinjskoj djeci

Čitateljica Novosti, koja je željela ostati anonimna, donirala je igračke za djecu iz petrinjskog kraja. Igračke su uručene parohu Saši Umićeviću, poznatom po organiziranju humanitarnih akcija, koji će ih dalje razdijeliti siromašnim obiteljima. Pored darivateljice, dodjeli donacije je prisustvovao Dušan Polimac, predsjednik VSNM-a Sisačko-moslavačke županije, a u organizaciji raspodjele sudjelovala je Tatjana Dragičević iz odjela i humanitarna pitanja Srpskog narodnog vijeća. Kako je objasnila, ovo nije prva akcija u kojoj je SNV uspostavio suradnju s petrinjskim parohom.

- Tako smo početkom aprila, uoči Uskrsa, za humanitarnu akciju koju je organizirao paroh Umićević donirali slatkiše, grickalice i voće - rekla je Tatjana Dragičević, ističući da je s Umićevićem razgovarala o potrebama i problemima stanovnika s područja tog dijela Banije.

U razgovoru za Novosti petrinjski paroh izrazio je zahvalnost na dodijeljenim igračkama, ističući da je svaka donacija dobrodošla s obzirom na težak život ljudi u Petrinji i okolnim selima.

- Kad organiziram humanitarne akcije i sajmove, jako su traženi dječja odjeća i igračke. Nažalost, zna se desiti da dobijemo prljavu i pocijepanu odjeću koju ne možemo podijeliti. Dodatni je problem što u Petrinji nemamo reciklažno dvorište - rekao je Umićević.

1/1