>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Čudo od djeteta na usavršavanju

Nakon televizijskog uspjeha, supertalentirani Siniša Matijević iz Krnjaka pohađa tečaj kod akademskog slikara u Karlovcu

Siniša Matijević, ‘čudo od djeteta’ iz Krnjaka, pohađa tečaj crtanja i slikanja u Karlovcu koji vodi akademski slikar Mladen Bolfek. Ovaj tečaj mu je financijski omogućila Karlovačka županija. Siniša je postao poznat kada je u emisiji Nove TV Supertalent osvojio drugo mjesto sa svega par glasova manje od pobjednika. Subotnju radionicu posjetio je i karlovački župan Damir Jelić. Siniša je učenik osmog razreda osnovne škole i želja mu je da se upiše u školu Primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Tako su ove radionice za njega, kako kaže njegov otac Željko, priprema za prijemni ispit na Primijenjenim umjetnostima, a nakon mature, želja mu je upisati zagrebačku Likovnu akademiju.

- Imamo preko 90 polaznika tečaja i svi su zadovoljni, od djece, odraslih, roditelja i nas. Tečaj smo podijelili na dva polugodišta; do nove godine polaznici su učili crtati i skicirati, a u drugom polugodištu uče slikarske tehnike. Započeli smo sa suhim pastelom, a doći će akvarel i akril. Siniša je vrijedan i jako zainteresiran. No, on je još osnovnoškolac, još se traži. Teško je reći gdje ga vidim, ali potencijala definitivno ima - kazao je Mladen Bolfek.

Otac Željko sina vozi na tečaj u Karlovac iz Krnjaka. Kaže da je to još jedna potvrda da se trud i rad prepoznaju te da idu u pravom smjeru i zahvaljuje Karlovačkoj županiji na financijskoj pomoći.

- Ovdje mi je dobro i odlično se osjećam. Zanimljiv mi je svaki zadatak, ovo mi je najbolja radionica do sada. Uvijek ću se aktivno baviti slikanjem, bez toga ne mogu - priča nam Siniša.

- Siniša je ovdje među djecom koja su talentirana kao i on. Mi smo htjeli nenametljivo sudjelovati u jednom procesu gdje se talenti razvijaju. Normalno da je talent plus rad formula uspjeha - izjavio je župan Damir Jelić.

1/1