Novosti

Kronika

Daju sebe od srca i duše

Belomanastirske volonterske nagrade i priznanja: Ljubica Buha je volonterka koju je nominiralo Srpsko udruženja žena ‘Dukat’ zbog njezine otvorenost i kreativnosti

89tbhnjs73yl6jclf86xhb8eiwj

Volonteri, dobitnici nagrada i priznanja

Kao i krajem 2015. godine, ‘Oazin’ volonterski centar dodijelio je volonterska priznanja za 2016. godinu volonterima i volonterkama s područja Grada Belog Manastira. Priznanja su im u Etnološkom centru baranjske baštine uručili gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, ‘Oazina’ predsjednica dr. Miroslava Kralj, ‘Oazina’ direktorica Vesna Nedić i voditeljica ‘Oazinog’ volonterskog centra Ana Jeličić. Dodjela volonterskih priznanja provedena je u sklopu ‘Oazinog’ projekta ‘Volontiraj i ti’, kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Jožef Taves je dobio ‘Nagradu volonter godine’ za 2016. godinu. Nominirale su ga čak četiri organizacije: Turistička zajednica Baranje, SKUD ‘Jovan Lazić’, Srpsko udruženje žena ‘Dukat’ i Gradsko kazalište Beli Manastir, koje za njega imaju samo riječi hvale, jer je oličenje pravog volontera. Ružica Joh je dobitnica prvog ‘Priznanja za volonterski angažman’ u 2016. godini. Predložile su je tri organizacije: Matica umirovljenika Grada Belog Manastira, Mađarska kulturna udruga ‘Pelmonoštor’ i Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Belog Manastira. Nominirana je zbog nesebičnog zalaganja u radu, organizacijskih sposobnosti i komunikativnosti, kao i posebne senzibilnosti u radu s bolesnim i nemoćnim članovima udruge umirovljenika.

Marija Blažević i Antonia Kos podijelile su drugo ‘Priznanje za volonterski angažman’ u 2016. godini. Vrijedne su i marljive volonterke, učenice su Gimnazije Beli Manastir, koja ih je i nominirala zbog njihove izuzetne predanosti i topline u radu s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dislociranoj jedinici poludnevnog boravka Beli Manastir osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici ‘Klasje’, gdje sa svojim profesoricama redovito održavaju razne radionice.

‘Priznanja za volonterski angažman’ u 2016. godini dodijeljeno je još dvjema volonterkama: Margita Relić je volonterka koju je nominirao belomanastirski Klub žena liječenih na dojci Mamma zbog njezinog aktivnog sudjelovanja u radu te udruge, a Ljubica Buha je volonterka koju je nominiralo Srpsko udruženja žena ‘Dukat’ zbog njezine otvorenosti, kreativnosti, inovativnih ideja i aktivnog učestvovanja u svim volonterskim aktivnostima te udruge na očuvanju kulturne baštine. Zahvalnice za volonterski angažman u ‘Oazi’ u 2016. godini dodijeljene su i sljedećim volonterima i volonterkama (nabrojanim prema broju odrađenih volonterskih sati): Stela Stanojević, Berta Gubić, Margita Relić, Sabina Rončević, Snežana Kapular, Mirjana Ćosić, Saša Vučković i Donka Dvornić.U ime nagrađenih zahvalila je Ružica Joh:

- Ako u čovjeku postoji neka velika ljubav za nečim što želiš odraditi, onda nema granica, nema godina, nema ničega, nego daješ sebe od srca, od ljubavi. I zato molim mlade, sve koji iole osjećaju isto kao mi, da se isto tako ponašaju, da se uključe u volontiranje. U cijelom svijetu postoje tisuće volontera koji rade, koji ponekad izlažu i svoj život, ali se daju. U našem gradu svakoj obitelji treba jedan osmijeh, jedan stisak ruke. Treba nam velika duša da je i dalje širimo – rekla je Ružica Joh.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više