Novosti

Kronika

Dani Kule Stojana Jankovića

U Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom kod Zadra, od 29. jula do 3. avgusta bit će održana tradicionalna manifestacija ‘Dani kule 2018.’ čiji je organizator Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića ‘Mostovi’

Ndjjbhcdwhdiyv4qr7if4sv76no

Kula Stojana Jankovića

U Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom kod Zadra, od 29. jula do 3. avgusta bit će održana već tradicionalna manifestacija ‘Dani kule 2018.’ čiji je organizator Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića ‘Mostovi’.

Program prvog dana, 29. jula, posvećen je zavičajnim vrijednostima Ravnih Kotara i Bukovice. Nakon otvaranja manifestacije u 18 sati, slijedi otvorenje izložbe Miljenka Domijana ‘Bukovačka priča’ koju čine fotozapisi iz 1974. godine, a onda i druženje uz prisnac/presnac, tradicionalni ravnokotarsko-bukovički specijalitet. U 19.30 sati počinje nastup dramske skupine Čelinka iz Posedarja s predstavom ‘Jelena pl. kneginja posedarska’, a u 20 sati nastupa KUD Kamen Bukovica koji će izvesti tradicionalne pjesme tog kraja.

Posljednji dan manifestacije 3. avgusta proteći će u znaku predstave ‘Plastika –komedijska drama za dve žene u najboljim godinama’ s početkom u 20 sati. Predstavu izvode glumice Narodnog pozorišta Beograd Nela Mihailović i Suzana Petričević koja je režirala predstavu po tekstu Stevana Koprivice.

U danima između, od 30. jula do 3. avgusta, Kula Jankovića će biti otvorena za posjetioce koji će moći razgledati prirodne i kulturne vrijednosti ovog objekta kulturne baštine zadarskog zaleđa. Slobodne i vođene ture obuhvaćaju crkvicu Sv. Đurđa, park s ribnjakom i izvorom vode, kulu izvidnicu, tamnicu, novoobnovljenu staru kuću i stalni postav etnografske zbirke, kao i skraćene verzije izložbi iz prethodnih godina - Ususret obnovljenoj Kuli i Desničini susreti. Ulaz na sve sadržaje je slobodan, a informacije se mogu dobiti na internetskoj stranici: www.kulajankovica.hr .

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više