Novosti

Kultura

Dani srpske kulture 2018.

U sklopu ovogodišnjih Dana srpske kulture u RH, u organizaciji Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’ i uz podršku Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, od 26. oktobra do 21. novembra, odvija se niz kulturnih događanja u Zagrebu i Rijeci

9l05xprrfd60ws8m5oqamkehfvl

Tapan bend iz Beograda

U sklopu ovogodišnjih Dana srpske kulture u Republici Hrvatskoj, koje organizira Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ uz podršku Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, od 26. oktobra do 21. novembra, odvija se niz kulturnih događanja u Zagrebu i Rijeci.

Dani srpske kulture započeli su 26. i 27. oktobra programima beogradskog udruženja ‘Medijska arheologija’ u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te u kinu Grič u Zagrebu. Iduće što slijedi jest promocija knjige ‘Proleće se na put sprema’, autora Bojana Krivokapića, koja će biti održana u antikvarijatu Ex libris u Rijeci, u utorak, 30. oktobra, s početkom u 19 sati. Beogradski bend Tapan nastupit će na Brodu Marina u Rijeci, 3. novembra u 21 sat, dok će 13. novembra, u 19.30 sati, u HDK-u Sušak predstavu ‘Gospođa ministarka’ izvesti glumci Narodnog pozorišta iz Banja Luke.

U Zagrebu, 2. novembra, u 21 sat, live koncert u Pločniku održat će Tapan bend iz Beograda, dok će 6. novembra u Centralnoj biblioteci Srba u Hrvatskoj biti održana konferencija (za stručnu javnost) pod nazivom ‘Umjetnička baština Srba u Hrvatskoj’. U zagrebačkom kinu Tuškanac premijerno će biti prikazana srpska serija ‘Jutro će promeniti sve’, 11. novembra u 18 sati, nakon čega će biti održan razgovor s protagonistima serije. Na repertoaru je 14. novembra, u 19.30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, predstava ‘Gospođa ministarka’ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Banja Luke, dok će u koncertnoj dvorani Muzeja Mimara, 17. novembra u 20 sati, djela srpskih kompozitora izvoditi ‘Duo Floral’, na flauti Stana Krstajić i na harfi Milena Stanišić. U kinu Evropa u Zagrebu, 21. novembra u 19 sati, bit će prikazan film ‘Ljubavni život Budimira Trajkovića’.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više