Novosti

Kronika

Dani srpske kulture: Razgovor s Vladom Martekom

U ponedjeljak, 21. novembra, u okviru Dana srpske kulture, organiziran je obilazak izložbe „Tabula rasa“ uz stručno vodstvo i razgovor s umjetnikom Vladom Martekom

Large martek

Vlado Martek

Ako želite saznati više o umjetničkim vezama na relaciji Zagreb – Beograd u posljednjih stotinjak godina, o isprepletenim pričama koje povezuju umjetnike i umjetničke pokrete, o pisanju i brisanju, o svemu što je pokazano na izložbi „Tabula rasa“, organiziranoj u okviru Dana srpske kulture, pridružite nam se na stručnom vodstvu koje će voditi kustosi Davorka Perić (SKD Prosvjeta) i Darko Šimičić (Institut Tomislav Gotovac). Obilazak je organiziran u ponedjeljak, 21. novembra, u 17 sati u Galeriji Forum u Zagrebu.

Isti dan sat vremena kasnije, u prostorijama SKD-a Prosvjeta, u Preradovićevoj 21, organiziran je razgovor s umjetnikom Vladom Martekom čiji su radovi također na izloži. S Martekom će razgovarati kustosica Davorka Perić.

Izložba „Tabula rasa“ prikazuje na primjerima izabranih djela istaknutih umjetnika i umjetnica visoke domete postignute u okviru intenzivne razmjene ideja i praksi na relaciji Zagreb - Beograd u posljednjih 100 godina. Izložbeni postav koncipiran je kao niz poglavlja u kojima se ističu pojedini opusi u međusobnom povezivanju, interakciji i konfrontaciji tvoreći novu i dinamičnu mrežu.

Na izložbi su radovi Marine Abramović, Dimitrija Bašićevića Mangelosa, Borisa Burića, Vane Bora i Vlade Habuneka, Dade100, Tomislava Gotovca, Igora Grubića, Izložbe – akcije, Rudolfa Labana, Marka Markovića, Vlade Marteka, Kate Mijatović, Neše Paripovića, Marka Paunovića i Ivane Rajić, Zorana Pavelića, Tome Savića-Gecana, Mladena Stilinovića, Svena Stilinovića, Save Šumanovića, Andree Taraš, Gorana Trbuljaka, Zenita i Vlaste Žanić.

Izložba je dio je projekta Dani srpske kulture u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.

Izložba je postavljena u dva prostora:

SKD Prosvjeta, Preradovićeva 21, Zagreb ; do 7.12.2022.

utorak – petak 11:00 – 18:00 sati, subota 10:00 – 14 :00 sati

Galerija Forum, Teslina 16, Zagreb; do 3.12.2022.

ponedjeljak – petak 12:00 – 15 :00 sati; 16 :00 - 20:00 sati, subota 10:00 – 14:00 sati

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više