Novosti

Kronika

Dani srpskog filma u Splitu

Tokom manifestacije splitskoj publici prikazat će se tri kultna filma – "Maratonci trče počasni krug" Slobodana Šijana, "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića i Božidara Nikolića te "Mi nismo anđeli" Srđana Dragojevića i to svaki ponedjeljak, počevši od 14. marta

Large film split 2 simic

Božidar Simić na otvorenju Dana srpskog filma

U splitskoj kinoteci "Zlatna vrata" u toku su "Dani srpskog filma u Splitsko-dalmatinskoj županiji" koje organizira županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine u suradnji sa Ambasadom Srbije u Zagrebu. Tokom manifestacije splitskoj publici prikazat će se tri jugoslavenska, odnosno srpska kultna filma – "Maratonci trče počasni krug" Slobodana Šijana, "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića i Božidara Nikolića te "Mi nismo anđeli" Srđana Dragojevića i to svaki ponedjeljak, počevši od 14. marta.

Na otvorenju i projekciji "Maratonaca" u gledalištu Kinoteke, osim brojne publike, bili su i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, sveštenici SPC-a u Splitu, kao i predstavnici drugih županijskih i gradskih vijeća nacionalnih manjina.

Prije projekcije publiku su pozdravili predsjednik VSNM SDŽ Božidar Simić kao organizator te Josip Matković u ime župana Blaženka Bobana. Naglasili su značenje ove manifestacije ne samo u filmskom i kulturnom smislu, nego i u povezivanju građana Splita i županije.

- Dvorana je bila skoro puna, a u publici je bilo i mladih ljudi koji film nisu gledali u kinima, iako su čuli za njega. Kasnije su imali samo riječi hvale. Ipak je drugačije gledati film u kino dvorani nego preko videa. Nažalost, kako je ulaz u dvoranu bio moguć samo uz covid potvrdu, mnogi koji se nisu cijepili ostali su uskraćeni za ovaj divan doživljaj _ rekao nam je Simić nakon projekcije. "Balkanski špijun" na repertoaru je 21. marta, a manifestaciju zatvara film "Mi nismo anđeli" 28. marta. Održavanje su SNV i Splitsko - dalmatinska županija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više