>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Novosti

Darda: Održan sastanak predstavnika srpskih institucija

Na sastanku je bilo riječi o planovima za kapitalne projekte u 2020., raspodjeli sredstava za općine u kojima žive nacionalne manjine, angažmanu SPC-a na obnovi i izgradnji pravoslavnih hramova te povećanju kapaciteta manjinskih vijeća

U organizaciji VSNM-a Osječko-baranjske županije, na čelu s predsjednikom Dejanom Jeličićem, u Dardi je u četvrtak održan sastanak predsjednika vijeća srpske nacionalne manjine, načelnika i zamjenika načelnika iz redova srpske manjine te sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u toj županiji.

Sastanku su prisustvovali Boris Milošević, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a, Dragana Jeckov, zamjenica predsjednika SNV-a i saborska zastupnica, Srđan Jeremić, predsjednik Zajedničkog vijeća općina, te Dušan Latas, predsjednik VSNM-a Borova i sekretar VSNM-a Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku, na kojem je bila riječ o generalnom stanju institucija u Osječko-baranjskoj županiji, raspravljalo se i o planovima za kapitalne projekte u 2020. godini, raspodjeli sredstava za općine u kojima žive nacionalne manjine, angažmanu SPC-a na obnovi i izgradnji pravoslavnih hramova te radu i povećanju kapaciteta manjinskih vijeća.

Nakon Vukovarsko-srijemske županije, ovo je drugi u nizu koordinativnih sastanaka čiji je cilj povezati predsjednike manjinskih vijeća u određenoj županiji i ojačati njihovu suradnju s drugim relevantnim institucijama na terenu i SNV-om kao koordinacijom vijeća srpske nacionalne manjine u RH.

1/2