>

novosti logo

Piše N.J.

Delegacija američke ambasade posjetila SNV

Predstavnici ambasade razgovarali su s Miloradom Pupovcem, Sašom Miloševićem i Borisom Miloševićem o političkoj situaciji o zemlji i jačanju suverenističkih opcija

Predstavnici ambasade SAD-a u Hrvatskoj na čelu sa savjetnicom i zamjenicom ambasadora Victorijom J. Taylor razgovarali su 8. jula u sjedištu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu s predsjednikom SNV-a i SDSS-a Miloradom Pupovcem, zamjenikom predsjednika SNV-a Sašom Miloševićem i saborskim zastupnikom Borisom Miloševićem.

Teme razgovora bili su politička situacija u zemlji i jačanje suverenističkih opcija, što rezultira pritiskom na nacionalne i druge manjine. Delegaciju ambasade zanimala su i pitanja vezana uz Vukovar. Kao pozitivno je istaknuto da u posljednjem periodu nije bilo fizičkih napada u tom gradu te da je gradonačelnik Ivan Penava, koji je ranije prozivao pripadnike srpske zajednice, bio na uskršnjoj liturgiji u pravoslavnoj crkvi. Međutim, predstavnici Srba istaknuli su da i dalje nema napretka po pitanju registracije škola, participacije u političkom odlučivanju i rješavanja ratnih zločina.

1/1