Novosti

Kronika

Deveta smotra srpskog folklora u Voćinu

Osim domaćina, pred publikom su nastupili članovi pododbora ‘Prosvjete’ iz Zagreba, Krnjaka, Slatine i Bijelog Brda, kao i njihovi prijatelji iz Velikog Poganca i Banjaluke

Devet KUD-ova iz Hrvatske i BiH nastupilo je u nedjelju na devetoj po redu Smotri folklora Srpske nacionalne manjine Općine Voćin koju je organizirao voćinski pododbor ‘Prosvjete’. Osim domaćina, pred publikom u prepunoj dvorani Hrvatskog doma nastupili su članovi pododbora ‘Prosvjete’ iz Zagreba, Krnjaka, Slatine i Bijelog Brda, članovi Društva izvornog folklora ‘Zavičaj’ iz Velikog Poganca i gosti iz Republike Srpske, Škola Folklora Čukali, KUD ‘Mladost’ iz Stapara i KUD ‘14. februar’ iz Banjaluke.

- Ovogodišnja smotra je uspjela kao i one ranije, pogotovo što su gosti koji su nastupili naši prijatelji, uključujući tu i mušku pjevačku grupu pododbora iz Zagreba i najmlađe folkloraše iz Krnjaka - rekla je za Novosti Jelena Vučković iz voćinskog pododbora ‘Prosvjete’ i dodala da je na smotri bio načelnik općine Voćin Predrag Filić.

- S općinom imamo jako dobru suradnju i ona nas uvijek podržava, tako da je njegovo prisustvo bilo dobrodošlo - rekla je Vučković.

Manifestaciji je prisustvovao i tajnik Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat kojem je zbog dugogodišnje uspješna suradnje i podrške koju je pružao Voćincima uručeno priznanje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više