Novosti

Kronika

Dinamo za obljetnicu

Utakmicom protiv najjače hrvatske momčadi, GNK Dinama, Nogometni klub ‘Radnik’ iz Križevaca proslavio je svoju 110. godišnjicu postojanja

Hguq3l8omvn3nlib3aa15s99gyr

(foto Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Prilikom proslave svoje 110. godišnjice postojanja NK Radnik Križevci (1909 - 2019), odigrao je prijateljsku utakmicu s GNK Dinamom. Iako je domaćin poražen od zagrebačke momčadi sa 7:0, za brojne prigorske gledaoce bio je to veliki sportski spektakl. Već od ranih jutarnjih sati, križevački stadion počeo se puniti, a navijači i jednog i drugog kluba, što je posebno zanimljivo, zajedno su navijali tokom utakmice. U proslavi obljetnice, iskazali su se i lokalni mediji, prije svih portali Prigorski.hr i Radio Križevci koji su nekoliko dana pisali o važnijim događajima i ličnostima iz historije križevačkog fudbala.

Među brojnim ličnostima, spomenuti je Vladimir Beara, proslavljeni fudbaler Crvene Zvezde, Hajduka, Aachena, Kolna, koji je čak 56 puta igrao i za reprezentaciju Jugoslavije. Spominjanje Beare ima veze s 1987. godinom i njegovim nastupom u utakmici s veteranima križevačkog kluba, tada zvanog NK Čelik. Beara je trag ostavio i u NK Viktoriji iz potkalničkog mjesta Vojakovac gdje je kraće vrijeme bio trener. Među najpoznatijim igračima križevačkog kluba je i Žarko Bastašić koji je još uvijek aktivan i spada u najbolje igrače Koprivničko-križevačke županije.

Osim igračkog kadra, pripadnici srpske zajednice zastupljeni su i u rukovodstvu kluba. Vitomir Mijić, uspješni križevački poduzetnik, krajem prošle godine izabran je za jednog od dvojice klupskih dopredsjednika. Na toj dužnosti do sada se istaknuo velikim aktivizmom i odgovornošću, a kao sekretar veliku pomoć u radu pruža mu križevački novinar i historičar Dejan Pernjak koji je javnosti ostao poznat po donaciji velikog broja knjiga Vijeću srpske nacionalne manjine Grada Križevaca.

- Hvala europskom klubu, višestrukom prvaku Hrvatske i osvajaču hrvatskog Kupa GNK Dinamu koji je uveličao proslavu 110 godina našeg kluba. Hvala svima koji su velikom broju prisustvovali utakmici - poručeno je iz NK Radnika Križevci.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više