>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Dinamo za obljetnicu

Utakmicom protiv najjače hrvatske momčadi, GNK Dinama, Nogometni klub ‘Radnik’ iz Križevaca proslavio je svoju 110. godišnjicu postojanja

Prilikom proslave svoje 110. godišnjice postojanja NK Radnik Križevci (1909 - 2019), odigrao je prijateljsku utakmicu s GNK Dinamom. Iako je domaćin poražen od zagrebačke momčadi sa 7:0, za brojne prigorske gledaoce bio je to veliki sportski spektakl. Već od ranih jutarnjih sati, križevački stadion počeo se puniti, a navijači i jednog i drugog kluba, što je posebno zanimljivo, zajedno su navijali tokom utakmice. U proslavi obljetnice, iskazali su se i lokalni mediji, prije svih portali Prigorski.hr i Radio Križevci koji su nekoliko dana pisali o važnijim događajima i ličnostima iz historije križevačkog fudbala.

Među brojnim ličnostima, spomenuti je Vladimir Beara, proslavljeni fudbaler Crvene Zvezde, Hajduka, Aachena, Kolna, koji je čak 56 puta igrao i za reprezentaciju Jugoslavije. Spominjanje Beare ima veze s 1987. godinom i njegovim nastupom u utakmici s veteranima križevačkog kluba, tada zvanog NK Čelik. Beara je trag ostavio i u NK Viktoriji iz potkalničkog mjesta Vojakovac gdje je kraće vrijeme bio trener. Među najpoznatijim igračima križevačkog kluba je i Žarko Bastašić koji je još uvijek aktivan i spada u najbolje igrače Koprivničko-križevačke županije.

Osim igračkog kadra, pripadnici srpske zajednice zastupljeni su i u rukovodstvu kluba. Vitomir Mijić, uspješni križevački poduzetnik, krajem prošle godine izabran je za jednog od dvojice klupskih dopredsjednika. Na toj dužnosti do sada se istaknuo velikim aktivizmom i odgovornošću, a kao sekretar veliku pomoć u radu pruža mu križevački novinar i historičar Dejan Pernjak koji je javnosti ostao poznat po donaciji velikog broja knjiga Vijeću srpske nacionalne manjine Grada Križevaca.

- Hvala europskom klubu, višestrukom prvaku Hrvatske i osvajaču hrvatskog Kupa GNK Dinamu koji je uveličao proslavu 110 godina našeg kluba. Hvala svima koji su velikom broju prisustvovali utakmici - poručeno je iz NK Radnika Križevci.

1/1