>

novosti logo

Kronika Kronika

Donacije pronašle put do povratnika

Komesarijat za izbeglice i migracije Vlade Republike Srbije je u partnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem osigurao 128 elemenata bijele tehnike za domaćinstva Srba povratnika u Hrvatsku

Komesarijat za izbeglice i migracije Vlade Republike Srbije je u partnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem osigurao 128 elemenata bijele tehnike – frižidera, štednjaka i vešmašina namijenjenih domaćinstvima Srba povratnika u Hrvatsku koji su 12. i 13. decembra raspodijeljeni isto tolikom broju domaćinstava.

Da bi dobili po jedan komad bijele tehnike, potencijalni korisnici morali su imati izbjeglički status u Srbiji te se vratiti i trajno prebivati na području Hrvatske. Prednost su imale i nezaposlene osobe, porodice s maloljetnom djecom, kao i višečlane porodice.

Zato je svako od vijeća srpske nacionalne manjine s područja osam županija u kojima žive povratnici trebalo dostaviti prijedloge za moguće primaoce, na osnovu čega je sačinjen popis osoba kojima su dodijeljena sredstva.  

SNV je kao partner snosio troškove carinjenja bijela tehnike, a Igor Miodrag i Predrag Krupljan, predstavnici Centra za razvoj SNV-a, pratili su dva kamiona od kojih je jedan prolazio zapadnom Slavonijom, Kordunom i Banijom, a drugi kroz Liku i Dalmaciju. Miodrag i Krupljan su također pomogli pri distribuciji sredstava.

- Sve je proteklo u redu, na opće zadovoljstvo svih porodica koje su primile donacije - rekao je Miodrag, izražavajući zahvalnost Komesarijatu na osiguranoj bijeloj tehnici povratnicima i očekivanje da će biti još takvih akcija.

1/4