Novosti

Politika

DORH naložio obdukciju preminulog Radoja Petkovića

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je po saznanju da je istaknuti član srpske zajednice preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja izdalo nalog za obdukciju ‘radi utvrđivanja uzroka smrti’

V2wp82lu1l2nz3edqrctk74mbg7

Radoje Petković

Nakon što je Radoje Petković (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i član županijske organizacije SDSS-a, preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci izdalo je nalog za obdukciju.

‘Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je vezano za navedeni događaj i počinjenje kaznenog djela iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 119. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona donijelo rješenje o provođenju istrage. Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke koji je prijedlog sudac istrage prihvatio. Po saznanju da je žrtva preminula, temeljem odredbe članka 308. u svezi članka 319. Zakona o kaznenom postupku dan je nalog za obdukciju žrtve radi utvrđivanja uzroka nastanka smrti’, navodi se u odgovoru riječkog Općinskog odvjetništva Novostima.

Podsjetimo, Petković je brutalno pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu kraj Rijeke, a riječka policija je kao napadača identificirala Iliju Glavića (48), kojeg Općinsko državno odvjetništvo, kako se navodi u odgovoru Novostima, sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda.

Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić, koji je već otprije bio poznat tužilaštvima Bosne i Hercegovine te Republike Srpske, nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo. Svjedoci događaja su ‘zašutjeli’, a napadač Ilija Glavić identificiran je tek zahvaljujući nadzornim kamerama sa susjednog objekta i trenutno se nalazi u istražnom zatvoru.

Od brutalnog napada Radoje Petković je bio u riječkoj bolnici u stanju inducirane kome i život mu je bio stalno ugrožen. Preminuo je u subotu 8. lipnja u Ogulinu, gdje je prije nekoliko dana bio premješten u hospicij.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više