Novosti

Kronika

Eврoпскa рeгиja спoртa

Oсjeчкo-бaрaњскa жупaниja изaбрaнa je зa Eурoпску рeгиjу спoртa 2024. гoдинe: Прeдсeдник AЦEС-a Гиaн Фрaнцeсцo Лупaттeлли сa сaрaдницимa je oбишao нajзнaчajниje спoртскe oбjeктe, тeрeнe и дoгaђaњa нa пoдручjу цeлe жупaниje

Large 4

Predstavnici OBŽ-a sa delegacijom ACES-a

Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta 2024. godine. Rezultat je to višemesečnog rada na kandidaturi koja je za rezultat imala izradu Bidfile-a, dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije i posetu visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko-baranjskoj županiji. Prilikom trodnevnog boravka u županiji na istoku Hrvatske predsednik Gian Francesco Lupattelli sa saradnicima je obišao najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cele županije.

- Članovi naše komisije već su razgovarali o kandidaturi Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta, napravljena je i određena dokumentacija, i gotovo sam siguran da će naš odgovor biti pozitivan. Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu - rekao je prilikom posete Lupattelli. Desetak dana kasnije, stigla je i službena potvrda, Osječko-baranjska županija izabrana je za Europsku regiju sporta 2024. godine.

- Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. godinu još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih - rekao je župan Ivan Anušić, dodajući da je i sportski inkubator kao projekt Osječko-baranjske županije jedinstven u Hrvatskoj i da će ova europska titula biti od koristi u njegovoj realizaciji.

Dobrobit titule Europske regije sporta međunarodno je priznanje za ostvarena postignuća, prilika za unapređivanje sportskih aktivnosti, učestvovanje u aktivnostima mreže sportskih gradova u svetu, a kojih je trenutno više od tri hiljade, te otvaranje mogućnosti lakšem pristupu EU fondovima. Gala svečanost dodele titule Europske regije sporta za 2024. godinu održat će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu početkom decembra ove godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više