>

novosti logo

Piše Anja Kožul

Fašizam sa škarama

Renata Vinšek, frizerka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, objavila je na Facebooku status da seli u SAD, ako Kim Ann, supruga Miroslava Škore, po ocu Srpkinja, postane prva dama

Kakve brige može imati frizerka u mirovini? Renata Vinšek, stilistica mnogih poznatih glava, od Franje Tuđmana, Tereze Kesovije, Sanje Doležal, pa do predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, na svome Facebook profilu s prijateljima je podijelila tugu, očaj i razočarenje – što ako sljedeća prva dama Hrvatske bude Srpkinja? Obratila se Kim Ann Škori, supruzi Miroslava Škore, koja je u intervjuu za Jutarnji list govorila, između ostalog, o svome djedu Srbinu iz Hrvatske. Kim Ann je ispričala da je njen otac 2009. godine imao zadušnice u pravoslavnoj crkvi Sveti Nikola u Monroevilleu, gdje je i sahranjen.

Za rasiste sa škarama u rukama to je nešto uistinu neoprostivo, stoga je Renata Vinšek potrčala da prebroji krvna zrnca Škorine supruge i da utvrdi da je to, kako kaže, presedan u svijetu.

'Tužno ako prva dama Hrvatske slučajno budete Vi gospođo Kim sa srpskim krvnim zrncima, vjenčani u pravoslavnoj crkvi. To će biti presedan u svijetu, a moja Hrvatska i mi Hrvateki poznati kao nikad složni. Imat ćemo Srpkinju za prvu damu, tužno, ne mogu sakriti svoje razočarenje pa ću ja u Ameriku gdje ste vi bili za vrijeme rata. Eto, kolo sreće se okreće, došlo vrijeme da tamo uživam i pišem pjesme. Bog i Hrvati', napisala je na društvenim mrežama frizerka Vinšek.

S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović ova frizerka je prijateljica gotovo trideset godina, a njen Facebook profil obiluje zajedničkim fotografijama.

Jutarnji list prije dvije godine pisao je o spektakularnoj svadbi Renatine kćeri Josipe kada je goste – vrlo zanimljivo – zabavljao srpski folk pjevač Bane Mojičević, pobjednik prve sezone ‘Zvezda Granda’, a nacionalni balans je držao i zabavljač Goran Đerek, poznatiji kao Ante Ustaša.

1/1