>

novosti logo

Piše Novosti

Festival ‘Feminizam je za sve’

Festival pod nazivom ‘Feminizam je za sve’, u organizaciji nakladničke kuće Fraktura, bit će održan od 8. do 11. ožujka u Uraniji – prostoru kreacije, na Kvaternikovom trgu 3 u Zagrebu. Tokom četiri dana trajanja kroz programe festivala posjetiteljima će biti ponuđen uvid u ideje i smjerove suvremenog feminizma te na važnost feminističkog znanja i iskustva u borbi za slobodnije i pravednije društvo, kao i u borbi protiv ukidanja i ograničavanja ženskih, radničkih i prava manjina.

Tokom četverodnevnog Festivala koji uključuje predstavljanje knjiga, večer poezije, tribine i rasprave, a koji u fokus stavlja brojne feminističke teme, sudjelovat će Asja BakićSanja Baković, Rada BorićAna Brnardić, Anda Bukvić Pažin, Nadežda Čačinovič, Lada Čale FeldmanSlavenka Drakulić, Nataša Govedić, Barbara Gregov, Maša GrdešićMonika Herceg, Lea HorvatŽeljka Horvat Čeč, Sonja Hranjec, Zsófia LórándNeva Lukić, Danijela Lugarić Vukas, Sonja Manojlović, Suzana Matić, Lara Mitraković, Marija Ott Franolić, Romana Perečinec, Sibila Petlevski, Barbara Pleić TomićLana PukanićMima SimićJelena Tešija, Jelena Veljača, Darija ŽilićJasna Jasna Žmak

Poticaj za održavanje festivala jest i objavljivanje devet knjiga feminističkih autorica u izdanju Frakture. Kako Festival počinje na 8. mart – Međunarodni dan žena – kada se u Zagrebu već tradicionalno održava Noćni marš kojim se slave žene i ženska borba, tako će ove godine Festival biti njegovo nastavak – mjesto na kojem se glasno progovara o neravnopravnostima i na kojem se nastavlja borba za jednakost.

Ulaz na festival je slobodan, a broj mjesta je ograničen. Više informacija o programu možete pronaći na stranici.

1/1