>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Formiranje varaždinskog pododbora Prosvjete

Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždina, na čelu s predsjednikom Milom Sekulićem, ima u planu formirati pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Nedavnoj sjednici Vijeća prisustvovao je i Milan Lapčić, predsjednik karlovačkog pododbora Prosvjete.

- Prijateljske odnose imamo više od tri godine i prijatelji iz Varaždina su bili ove godine na našoj skupštini, kada smo obilježili 20 godina djelovanja karlovačkog Pododbora – kaže Lapčić. To je bio povod kolegama iz Varaždina da osnuju pododbor Prosvjete. Objašnjeno im je što moraju učiniti i koje su prednosti, uloga i zadaci pododbora Prosvjete.

Lapčić kaže da prijatelji iz Varaždina imaju prostor, solidnu podršku grada i dosta ljudi koji mogu biti članovi pododbora. Najveću pomoć Varaždinci očekuju od generalnog sekretara Prosvjete iz Zagreba Slobodana Živkovića i zagrebačke centrale. VSNM Varaždina donirao je bratskom pododboru Prosvjete Karlovac 6.500 kuna za troškove rada te organizaciju likovnih kolonija, tribina i književnih večeri.

1/1