Novosti

Kronika

Foto-izložba Tatjane Bjelajac

U Srpskom kulturnom centru "Isidor Dobrović", povodom Spasovdana – dana i krsne slave VSNM-a Daruvara, održana je foto-izložba Tatjane Bjelajac koja je iz privatnih foto-zbirki građana prikupila raritetne fotografije

Povodom Spasovdana, dana i krsne slave VSNM-a Daruvara, 10. juna u tamošnjem Srpskom kulturnom centru "Isidor Dobrović" održana je foto-izložba Tatjane Bjelajac. Izložbu su uz autoricu zajedno priredili tamošnji VSNM i daruvarski pododbor "Prosvjete", uz veliki doprinos Jasmine Trkulje. Prisutnima se obratila predsjednica daruvarskog Vijeća Nikolina Glodić, a nakon nje autorica izložbe, dok je muzički dio iznijela klaviristica Dajana Momić izvođenjem Bachovog preludija.

Tatjana Bjelajac je uz veliku pomoć članova Vijeća i pododbora, kao i ostalih građana iz njihovih privatnih foto-zbirki prikupila vrlo vrijedne i raritetne fotografije, skenirala ih i od njih sačinila zanimljivu izložbu. Neke od fotografija stare su i stotinjak godina, dok su najsvježije iz 1950. godine. Na njima su se mogli vidjeti i detalji sa sahrana, ali i detalji s danas toliko rijetkih svatovskih svečanosti. Posebno je zanimljiv dio vezan uz svakodnevne poljoprivredne aktivnosti kao što su vršidba, piljenje drva, obrada zemlje i drugi radovi, od kojih su neki pomalo zaboravljeni, rekao je predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović.

Među brojnim gostima bili su zamjenik župana iz redova srpske zajednice Saša Lukić, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, paroh SPC-a u Daruvaru Đorđe Ostojić, predsjednici više manjinskih vijeća, pododbora "Prosvjete" i SDSS-a.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više