Novosti

Politika

Fra Bojić, Grozdanov i Ivančić u četvrtak raspravljaju o budućnosti religije

U okviru Zagreb Book Festivala u četvrtak, u 20 sati, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt održat će se panel-diskusija ’Kraljevstvo Božje i nacionalizam’

Q312439kwc9qheazdmansjsyt4u

Sugovornici će pokušati odgovoriti na pitanje kakvo će biti "stanje religije" 2068. godine

’Kraljevstvo Božje i nacionalizam’ naziv je panel-diskusije koja će se u četvrtak, u 20 sati, održati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u okviru ovogodišnjeg Zagreb Book Festivala. O odnosu religije i nacionalizma raspravljat će bosanski franjevac, teolog i publicist Drago Bojić, predavač na Centru za protestantsku teologiju Sveučilišta u Zagrebu Zoran Grozdanov i kolumnist tjednika Novosti Viktor Ivančić, uz moderiranje Nebojše Zeliča.

Organizatori diskusiju najavljuju pitanjem kakva je budućnost religije s obzirom da njen utjecaj već duže vremena pada. Sugovornici će pokušati odgovoriti na pitanja kakvo će biti ‘stanje religije’ 2068. godine, hoće li uopće postojati ili će ustuknuti pred širenjem univerzalne ’sreće’ kakvu je zamislio Aldous Huxley u ’Vrlom novom svijetu’ te kakvu će ulogu imati u životima pojedinaca i društava?

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više