>

novosti logo

Kronika Kronika

Fudbaleri i timovi

Sportska proslava u Dugoj Rijeci kod Koprivnice: Jasmin Herak se proslavio u svome golmanskom nastupu te osvojio nagradu za najboljeg golmana

Vesela prvomajska proslava organizovana je na ‘Krležinom igralištu’ u Dugoj Rijeci kod Koprivnice - mjestu na kojemu se slavni hrvatski književnik na početku 20. vijeka igrao sa seoskom djecom dok je njegova supruga Bela radila o ovdašnjoj osnovnoj školi. Nastupile su dvije fudbalske ekipe koje su zaigrale prijateljske utakmice. Ekipe su većinom bile sastavljene od mještana Duge Rijeke, Male Rijeke, Rasinice, Ivančeca, Ribnjaka, Vojakovačkog Osijeka i drugih okolnih sela.

Fudbaleri su bili svih godina, od najmlađih do najstarijih, muškog i ženskog spola. Osim ‘domaćih’ igrača, u redovima jedne od seoskih momčadi, nastupio je i mladi koprivnički sveštenik, jerej Radovan Dimitrić. Ovaj sveštenik je izuzetno omiljen zbog svojih zapaženih sportskih i vjerskih aktivnosti u pravoslavnim potkalničkim krajevima i naročito se iskazao svojim fudbalskim vještinama i znanjem. Briljirao je na terenu, bio je dobar u driblingu, a i postigao je nekoliko golova. Od drugih boljih igrača, posebno valja izdvojiti Jasmina Heraka koji se ‘proslavio’ u svome golmanskom nastupu. Herak je na kraju osvojio i nagradu – sanduk banjalučkog piva ‘Nektar’ - za najboljeg golmana.

- Uspio sam obraniti gol na koji mi je u penalima pucalo oko 30 igrača. Bio je to dan za pamćenje i uživanje u igranju futbala - rekao je Jasmin Herak, jedan od organizatora prvomajskoga sportskoga okupljanja. Veselo tradicionalno seosko druženje na kraju je završilo uz ukusan prvomajski grah, narodnu muziku te pjesmu svih okupljenih.

1/1