Novosti

Kultura

"Глeдaм – цртaм - сликaм"

Нa излoжби, у oргaнизaциjи Ликoвнe рaдиoницe "Пeтaр Дoбрoвић", у склoпу Пoдoдбoрa Дaрдa СKД-a "Прoсвjeтa", свoje ликoвнe рaдoвe излoжилe су чeтири дjeвojчицe, учeницe OШ Дaрдa и члaницe Ликoвнe рaдиoницe: Никa Бeкић, Лeoнoрa, Лoрeнa и Лeoнa Jeвђeнић

Large izlozba

Male slikarice i Pero Matić

U organizaciji Likovne radionice "Petar Dobrović", koja djeluje u sklopu Pododbora Darda SKD-a "Prosvjeta", održana je sredinom maja izložba likovnih radova pod nazivom "Gledam - crtam - slikam", na kojoj su svoje radove izložile tri učenice drugog, trećeg i sedmog razreda Osnovne škole Darda te jedna polaznica predškolskog odgoja. Četiri djevojčice – članice Likovne radionice: Nika Bekić, Leonora, Lorena i Leona Jevđenić svojom interpretacijom i svojim izričajem dočarale su na svoj način ono što su gledale tokom stvaranja.

Njihovi likovni radovi najvećim su dijelom nastali na Likovnoj radionici i rađeni su uglavnom prema promatranju kao vizualnom poticaju za likovno istraživanje i stvaranje. U njihovim radovima zastupljene su brojne likovne tehnike: olovka, tuš, akvarel, tempera, akril te grafička tehnika (monotipija) i kartonski tisak.

Stihovima Grigora Viteza "Maslačak", "Najljepša boja" i "Slikar" publiku su u izložbu uvele djevojčice Lorena i Leonora te Ljeposava Grubor. Pjesmom im se pridružila Hranislava Mesarić, a na kraju je profesor Pero Matić nešto više govorio o likovnosti i samoj izložbi, koju je pripremila diplomirana slikarica i voditeljica Likovne radionice Rada Marković.

Jedan od radova Nike Bekić s Likovne radionice posebno se istakao na likovnom natječaju Hrvatskog školskog muzeja, koji ga je uvrstio među 172 rada koja će biti poslana na 22. Bijenalnu međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagava u Japanu. Ta izložba održat će se ove godine u mjesecu avgustu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više