Novosti

Kronika

Гoдинa "у пoзитиви"

Нa сjeдници Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвaчкe жупaниje виjeћници су усвojили зaвршни рaчун зa 2021. гoдину. Oд 234.000 кунa дoбивeних oд Kaрлoвaчкe жупaниje и СНВ-a, рaсхoди су изнoсили 227.000 кунa

Large 4

VSNM Karlovačke županije

Dvanaesta sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije, održana je u Krnjaku. Usvojena je informacija o aktivnostima između dvije sjednice. Predstavnici Vijeća su sudjelovali na komemoracijama stradalim Srbima u Prkosu i Gornjoj Trebinji te na aktivnostima koje je organizirao SNV. Usvojen je i izvještaj o radu u prošloj 2021. godini koji zbog pandemije korona virusa nije izvršen onako kako je 2020. bilo planirano. Vijećnici su usvojili i završni račun za prošlu godinu prema kojem je Vijeće na raspolaganju imalo 234.000 kuna dodijeljenih od Karlovačke županije i SNV-a. Rashodi su iznosili 227.000 kuna pa je trenutni saldo na računu Vijeća oko 7.200 kuna.

Prema planu rada u prvom i drugom kvartalu ove godine trebali bi se ponovo održati sastanci s predstavnicima ostalih manjina na području županije, Slovencima, Bošnjacima, Albancima i Romima, a trebalo bi razgovarati oko Dana manjinske kulture koji nisu održani ni lani ni 2020. zbog pandemije.

Redovito će se održavati sastanci sa srpskim vijećnicima u Županijskoj skupštini. Uskoro bi u Karlovcu i Vojniću trebala biti održana prezentacija istraživanja Filipa Škiljana pod naslovom "Identitet Srba na Kordunu". Jedan od zadataka je i ujedinjenje dviju organizacija antifašista u Vojniću.

Nikola Trbojević, predsjednik jednog od dva vojnićka udruženja antifašista, upoznao je vijećnike o odluci Općine Vojnić da izbori za lokalnu i mjesnu samoupravu budu održani u nedjelju 10. aprila ove godine, na 81. godišnjicu formiranja NDH, pa se upitao "kao da nije bilo drugih prikladnih datuma osim ovoga". Trbojević smatra neprikladnim takav postupak u Vojniću. Trbojević traži reakciju antifašista, VSNM-a, dožupana i ostalih srpskih organizacija.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više