>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.M.

Godišnji zbor Ličana u Vojvodini

Već tradicionalno, u Subotici će se 14. i 15. jula obilježiti 161. godišnjica rođenja Nikole Tesle, što je ujedno i dan Udruženja Ličana ‘Lika’ Subotica koje organizuju ovaj događaj već četvrtu godinu zaredom. Ove godine manifestacija, osim kulturnog, umjetničkog i sportskog, ima i naučni karakter.

Prvog dana održavaju se tribina i izložba o Nikoli Tesli na kojoj će govoriti ugledni gosti, kao i aktuelni predsjednik Matice Srpske. Narednog dana održava se cjelodnevni kulturno-umjetnički program, iz kojeg se posebno izdvaja etno muzika iz Teslinog zavičaja, a istog dana inovatori će predstaviti suvremen izume, te će se održati takmičenje u tradicionalnim narodnim igrama. Događaj će imati i humanitarni karakter pa će posjetiocima biti predstavljen program donatorskih kartica, a dio prihoda biti će doniran djeci sa autizmom.

Iz udruženja Ličana ‘Lika’ iz Subotice pozivaju sve ljude dobre volje da se okupe u što većem broju i na taj način podrže ovu manifestaciju koja dobija sve ozbiljniji karakter.

1/1