Novosti

Politika

Govor mržnje u Zapužanima

Središte Zapužana pokraj Benkovca, većinski srpskog sela, unakaženo je porukom ‘I stožer vam poručuje opet ćemo u Oluje’, a sve s potpisom u vidu ustaškog slova U

4edmmunnd9hhkpb4eielxxw2q6a

Središte Zapužana pokraj Benkovca, većinski srpskog sela, u petak je unakaženo pretećom porukom ‘I stožer vam poručuje opet ćemo u Oluje’, a sve s potpisom u vidu ustaškog slova U. Zaplašivanje mještana uoči obljetnice Oluje ide toliko daleko da su nepoznati počinitelji ovu poruku ispisali usred bijela dana. Očevidac iz Zapužana tvrdi da grafita još jutros nije bilo i pretpostavlja da je počinitelj, ili više njih, iskoristio priliku što mještani iz susjednih kuća nisu bili tu.

- Kada smo jutros krenuli na proslavu Svetog Ilije u susjedno selo, grafita nije bilo. Vratili smo se oko 16 sati i to nas je zateklo. Ako se bolje zagledate u fotografiju, vidjet ćete da je zid na jednom mjestu prefarban. Tu je dugo stajalo ustaško U, znači nije prvi put da se baš ova kuća koja se nalazi u centru sela koristi za ovake poruke - govori očevidac i dodaje da u Zapužanima već dugo nije bilo izgreda.

A kuća u centru sela na kojoj je ostavljen grafit govora mržnje nekad je bila višenamjenski objekt – dom kulture, mjesna zajednica, disko i boćalište. Danas je devastirana i ne služi ničemu, osim da se prostalim mještanima Zapužana, a radi se o njih pedesetak, poruči da ni 24 godine poslije završetka rata nisu dobrodošli u vlasititim kućama.

Benkovačka policija je izašla na teren i očekuje se da će komunalni redari ukloniti grafit.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više