>

novosti logo

Piše I.T.

Gradonačelnik u Remetincu

Sudac Zdenko Posavec odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Milana Bandića i deset njegovih suradnika, s tim da će Miro Laco na slobodu nakon što uplati 100 000 kuna jamčevine. Jamčevina je prihvaćena i Petru Pripuzu - u iznosu od 7,75 milijuna kuna.

- Nikad pod nikakvim okolnostima neću ponuditi ostavku - rekao je Bandić u sudnici, piše Index.hr. Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik iznenađen je odlukom. Smatra da ona nije utemeljena te da je riječ o politički montiranom procesu.

Sa slobode će se braniti pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bravić, načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu Koraljka Rožanković Uremović, voditelj Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić te direktor Plinare Ante Dodig, javlja HRT.

USKOK je za desetorku tražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili dokaze, ali i da bi mogli ponoviti kazneno djelo. Izuzetak su bili Branko Mihaljević i Zdenko Antunović čije je zatvaranje tužiteljstvo tražilo samo zbog utjecaja na svjedoke.

1/1